Şubat ayında yaz havası: Güneşi gören çarşı ve pazara akın etti

Edirne'de Şubat ayına rağmen hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çarşı ve pazarda hareketlilik yaşandı.

Şubat ayında yaz havası: Güneşi gören çarşı ve pazara akın etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle kentte her hafta Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı, sıcak hava nedeniyle doldu taştı. Hem yerli hem de yabancı müşteriler, sabahın erken saatlerinde etkili olan sisin yerini güneşe bırakmasının ardından çarşı ve pazarın yolunu tuttu.

Edirne'de sıcak havayı gören vatandaşlar, çarşı pazarda güneşin tadını çıkardı. Şubat ayına rağmen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle güneşi gören vatandaşlar çarşı ve pazarlarda güzel havanın tadını çıkardı.

Hafta boyu etkili olan sıcak hava çarşı ve pazarda hareketliliğe neden oldu. Kentin en işlek noktalarından olan birisi Saraçlar Caddesi en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Güneşli havanın tadını çıkaran vatandaşlardan bazıları alışveriş yaparken, bazıları ise çocukları ile birlikte güvercinleri besleyerek güneşin tadını çıkardı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahlarını hazırlayıp müşterilerini beklemeye başlayan Ulus Pazarı esnafı da güneşli havadan nasibini aldı. Hem yerli halk, hem de yabancı turistler pazarın yolunu tutarak alışveriş yaptı. Tezgahları tek tek dolaşarak bütçelerine uygun ürünü bulup ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar, günün tadını çıkardı.

Burcu Temel