Su patlağına ilkel çözüm: Boşa akan suyun bedelini kim ödeyecek?

Edirne'de Abdurrahman Mahallesi 1. Sokak'ta meydana gelen su patlağı mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Soruna çözüm bulamayan belediye ekipleri,çareyi  içme suyunu fosseptik çukuruna bağlamakta buldu.

Su patlağına ilkel çözüm: Boşa akan suyun bedelini kim ödeyecek?

Edirne'de Abdurrahman Mahallesi 1. Sokak'ta su patlağı meydana geldi. Sürekli aynı sorun yaşandığını belirten mahalle sakinleri geçici değil, kalıcı çözüm istediklerini belirterek yetkililere seslendi. 

Bölge sakinlerinin iddiasına göre içme suyu yaklaşık 1 haftadır, fosseptik hattına akıyor. Cadde üzerinde sıklıkla içme suyu ishale hattında su patlakları yaşanıyordu. Bölgeye gelen belediye ekipleri arızayı tamir edemedi. Ekipler, soruna ilkel bir çözüm buldu. Su patlağının olduğu boruyu fosseptik çukuruna bağladı. Bu yöntem nedeniyle tonlarca litre temiz su fosseptik hattına aktı. Kuraklıkla mücadele edildiği bu günlerde, temiz suyun bu şekilde boşa akıtılması tepkilere neden oldu. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, 'boşa akan suyun bedelini kim ödeyecek' diyerek tepki gösterdi.

"Temiz su lağıma akıyor, gelsinler, görsünler"

Temiz suyun lağıma aktığını belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Özer, buradaki akan suyu görmelerini istediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

"Temiz su boşa gidiyor"

Mahalle sakinlerinden Hatice Buğday, "Borumuz patlıyor yapıyorlar gidiyorlar, yine patlıyor borular ama yani tam bir önlem alınmadı. Bu şekilde kapatıp bıraktılar, gittiler şöyle bir ses çıkıyor buradan. Yani bizim temiz suyumuzu rögara verdiler temiz su boşa gidiyor. Borularımızdan gelen çok rahatsız edici bir ses var. Çocuğumuzu dışarı çıkartamıyoruz. Araçlarımızı park edemiyoruz hani başka sorunlarda olabilir her yer çamur kaza olabilir önlem alınmazsa başka şeylerde olabilir. Geçici bir süreliğine bu şekilde yaptılar sandım ama gelen giden yok. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Mahallede su kesintileri de yaşandığını belirten Buğday, "Sularımız arada pis akıyor. Borulardan çok kötü su geliyor kullanamıyoruz. Oy istemeye gelince istiyorlar, başa geçtiklerinde herhangi bir şey göremiyoruz. Yollarımız zaten çok kötü" diyerek tepki gösterdi.

"Tamir etmek yerine, temiz suyu kanalizasyona verdiler"

Yaklaşık 10 günden beri çeşitli bölgelerde boruların patladığını belirten Mahalle sakinlerinden Tunahan Kasap, tamir edilen borunun tekrardan patladığını ve bu kez tamir etmek yerine temiz suyu kanalizasyona bağladıklarını söyledi.

"2 günden beri kaç metreküp su gitti bilmiyoruz"

2 günden beri kaç metreküp suyun boşa aktığını ve bu boşa akan suların hesabını kimin vereceğini merak ettiklerini söyleyen Kasap,  "Temiz suyumuz lağıma akıyor. Bu akan suların hesabını kim verecek. Böyle bir belediyecilik anlayışı yok. Temiz suyun lağıma akması hiçbir yerde görülmeyen bir hizmet. Temiz suya ulaşmakta güçlük çekiyoruz. 15 günden beri sürekli sularımız gidip geliyor. Devamlı gelen bir suyumuz yok. Evimizde ne bulaşık ne çamaşır yıkayabiliyoruz, temizlik dahi yapamıyoruz. Sorunsuz bir alt yapı diyorlar ama sorunu gideremedikleri için nasıl sorunsuz bir alt yapı olacak" ifadelerine yer verdi.

"Temiz su boşa aktığı zaman içim gidiyor"

Boruların sürekli patladığını ve her yerin su altında kaldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Güler Özdil,  " Su patlıyor, her taraf su oluyor. Ertesi gün geliyorlar, yapıyorlar ama yine aynı şekil yine aynı şekil. 3-4 gündür aynı sürekli patlıyor. Şimdi de temiz suyu lağıma bağladılar. Hem aşırı bir ses ve aşırı bir su akımı var. Çok akıyor içim gidiyor temiz su boşa aktığı zaman. Kaynaktan kaynıyor gibi her taraf su oluyor" dedi.

" Senin paran, benim param gidiyor"

Temiz suyun pis suya aktığını belirten mahalle sakini Hüseyin Erdel,  "Temiz su pis suya akar mı ayıp ya. Neymiş, tahliye ne tahliyesi ya senin paran benim param gidiyor. 4 gündür böyle yazıktır ya gelsinler görsünler" diyerek yetkililere seslendi.

İpek Esma Çeşme