Su maymunu 'cesur' çay bahçesinin maskotu oldu

Edirne'de Tunca Nehri kıyısında bulunan çay bahçelerine gelen vatandaşlar su maymunlarını ekmekle besliyor.

Su maymunu 'cesur' çay bahçesinin maskotu oldu

Nehir kenarındaki çay bahçesi işletmecisi Memduh Sim (62)’in esine alışan “cesur” isimli su maymunu yemek saati geldiğinde kıyıya yanaşarak ekmek yiyor.

Vatandaşların ilgiyle izlediği “cesur” her gün düzenli olarak çay bahçesinin kıyısına geliyor. Memduh Sim, başkasının sesine gelmediklerini kendi sesine alışkın olduklarını belirtti.

Nehri kenarında elinde bayat ekmekleri atarak seslenen Sim, Cesur ismini verdiği su maymunu ile arkadaş gibi oldu.

İşletmeye çay içmeye gelen müşterilerde su maymunlarını besleyerek eğlenceli zaman geçiriyor.

Tunca Nehri kenarında çay bahçesi işletmecisi Memduh Sim (62) , Her gün düzenli olarak besledikleri su maymunlarının kendilerine altığını seslendiklerinde geldiklerini söyledi.

Sim, “Bu mübarek hayvanlar Tunca nehrine güzellik katıyor. Eğittik bizde sesimize alıştılar. Ekmekle hergün besliyoruz. Kunduz su samuru etçil olarak biliniyor, ancak su maymunları otçul olarak biliniyor. Ekmekten başa bir şey yemiyorlar. Sese çok yatkınlar, buraya da alıştılar. Özellikle su maymunlarını beslemek için gelenler var. Evde kalan bayat ekmekleri toplayıp gelenler var. Hem çaylarını içip hem de su maymunlarını besliyorlar. Aileler özellikle çocuklarıyla beraber su maymunlarını görmek için geliyorlar. İşletmemizin maskotu haline geldiler. Her gün düzenli olarak besliyoruz. Onlarda alıştı, seslendiğimizde geliyorlar. Bizlerde beslemediğimiz zaman huzursuz oluyoruz. Sadece ekmekle besliyoruz.” Dedi.

                Su maymunlarının işletmelerin maskotu haline geldiğini belirten Pınar Sidim, “ördek ve martılardan sonra onlarda su  maymunlarının da insanlara alıştığını belirterek su maymunlarını beslemek için gelen sabit müşterilerinin olduğunu söyledi.

                Çay bahçesi işletmecisi Sidim, “Alıştırdık onları, ekmek falan atarak beslemeye başladık. Buraya gelen müşterilerimizde beslemeye başladı. Onu görünce mutlu oluyoruz. Özellikle buraya gelen çocuklar ekmek istiyorlar, ekmek veriyoruz. Besledikçe çocuklarda mutlu oluyor. Ördeklerde, su maymunlarıda birbirlerine zarar vermeden yemek yiyorlar. Özellikle su maymunlarını beslemek için gelen sabit müşterilerimiz var. Su maymunu denince insanlarda merak ediyor. Bilmedikleri için görmeye gelenlerde oluyor. Biz de araştırdık su maymunu olarak geçiyor. Bu sene çoğaldılar. Dalların üzerine çıkıyorlar salların altına yuva yaptılar. Hayvanları çok seviyorum her sabah buraya gelince ördekleri falan besliyorduk. Su maymunları da alıştı artık onları da besliyoruz.” Dedi.

Doğukan Vurgun