Sosyal medyadan gelen mesajı tıkladı, 2 bin 400 lira dolandırıldı

Edirne'de yaşayan Semra Özer, sosyal medyadan gelen mesaja tıkladı, 2 bin 400 lira dolandırıldı.

Sosyal medyadan gelen mesajı tıkladı, 2 bin 400 lira dolandırıldı

Özer, sosyal medya hesabına gelen “hediye çeki kazandınız” mesajına tıklayarak adımları izledi.

Mesajı görünce çok sevindiğini ifade eden Özer, “Sosyal medyadan benim adıma akrabam tarafından bir mesaj geldi ben de inandım. Mesaj linkine tıkladım, tıklamaz olaydım. O gelen mesaj benim telefonuma 2 bin 400 lira fatura yansıtmış 3 tane oyun satın alınmış. Dolandırıldığımı anlayınca şikayetçi oldum” dedi.

Hasta annesinin maaşıyla geçinen Özer’in telefonundaki bilgileri kopyalayan dolandırıcılar, 3 oyun satın alarak telefon faturasına 2 bin 400 lira yansıdı.

Sosyal medya üzerinden akrabası tarafından mesaj geldiğini söyleyen Semra Özer, “Bu olay yaşanalı 1 hafta 10 gün oldu. Sosyal medyadan benim adıma akrabam tarafından bir mesaj geldi ben de inandım. Çünkü yatalak olan bir annem var herhalde bana yardımcı olacak. Ben 101’de çalışıyorum 2 bin 160 lira hediye çeki göndermek istiyorum, senin durumu biliyorum canım diye mesajlar atmaya başladı ben de inandım.” Dedi.

Telefonu üzerinden 3 tane oyun satın alındığını belirten Özer, “Mesaj linkine tıkladım, tıklamaz olaydım. O gelen mesaj benim telefonuma 2 bin 400 lira fatura yansıtmış 3 tane oyun satın alınmış. Ben bunu duyunca akrabamla birlikte karakola gittim. Dilekçe yazdıktan sonra kartımı iptal ettirdim. Savcılığa dilekçe yazdım şu an savcılıktan haber bekliyorum ne zaman geleceği belli değil.” Şeklinde konuştu.

Dolandırıcının ele geçirdiği sosyal medya hesabı üzerinden yakınlarına ulaştığını dile getiren özer, “Savcılığa dilekçe yazdım şu an savcılıktan haber bekliyorum ne zaman geleceği belli değil. Beni dolandıran kişi Adıyaman’da yaşıyor. Sosyal medya hesaplarımı çalmış bana sosyal medyadan ulaşmış. Sosyal medya hesaplarım şu an o kişi tarafından kullanılıyor ve yakınlarıma mesaj atarak ulaşmaya çalışıyor. Dolandırıcıyı sosyal medyadan bulduk onu.” Dedi.

Hasta olan annesinin maaşıyla geçindiğinin altını çizen Özer, “ Ben 2 bin 400 lirayı nasıl ödeyeceğim diye düşünüyorum annem hasta onun parası ile geçiniyorum. O para 78 yaşındaki hasta kadının parasıydı. Bulunur mu bulunmaz mı bilmiyorum ama şikâyetçiyim.” İfadelerini kullandı.

Özer, herkesi bu konuda uyanık ve dikkatli olması için uyardı.

Doğukan Vurgun