'Sosyal Konut Projeleri hayata geçince fiyatların düşmesini bekliyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi birçok ilde hayata geçmeye başladı. Projenin birçok kişiye ev sahibi olma imkânı sunduğunu söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi 2. Başkanı Namık Babacan, bu projelerin konut fiyatlarına da olumlu yansıyacağını ve düşüşlerin başlayacağını aktardı.

'Sosyal Konut Projeleri hayata geçince fiyatların düşmesini bekliyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok ilde sosyal konut projesinin temelleri atılmaya başlandı. Edirne için başvurular 7 Kasım tarihinde sona erecek. Proje sayesinde birçok kişi ev sahibi olma imkânına kavuşmuş olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından dar gelirli ailelere yönelik başlatılan projeler kapsamında, geçtiğimiz günlerde ‘İlk Evim Projesi’ ile 2+1 ve 3+1 evlerin başvuruları başlamıştı.

“Fiyatların düşmesini bekliyoruz”

Bu projelerin hayata geçmesiyle birlikte ev fiyatlarının da düşmesini beklediklerini söyleyen Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şubesi 2. Başkanı Namık Babacan, bazı ev sahiplerinin yüksek fiyatlar istediğinden dolayı evlerin boş kaldığına değindi.

“Aylarca kiracı arayan ev sahipleri var”

Kiracı bulamayan ev sahiplerinin fiyatları düşürmeye başladığını aktaran Babacan, “Ev sahiplerine tavsiyem kiracı bulmaları için fiyatları düşürmek yönünde. Kiraya verilemeyen evler şuanda boş bir şekilde duruyor. Aylarca kiracı arayan ev sahipleri var. Tabi bu durumda ev sahiplerine her gün eksi olarak yansıyor. Bu boş evlerinde çeşitli masrafları oluyor. Merkezi ısıtma giderleri, aidat gibi giderler boş evler için bir külfet. Ev sahipleri kiracı bulmak için kesinlikle fiyat düşürmek zorunda. Evler boş bir şekilde 3-5 ay duracağına makul bir fiyata verilirse uzun vadede ev sahibi kazanır” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan