Son yağışlar nehir debilerini yükseltti

Edirne'de son günlerde gerçekleşen yağışlarla birlikte kentin önemli su havzalarından olan Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri 2 kat arttı.

Son yağışlar nehir debilerini yükseltti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de son günlerde etkili olan yağışların ardından Meriç ve Tunca nehrinin debisi 2 kat arttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından etkili olan yağışlar kentin önemli su kaynaklarından olan Meriç ve Tunca nehrinin debisini olumlu etkiledi.

Geçtiğimiz hafta 6 metreküp/ saniye akan Tunca nehrinin debisi  10 metreküp/ saniye, 95 metreküp/ saniye olan Meriç nehrinin debisi ise 180 metreküp/ saniye seviyesine kadar yükseldi.

Son yılların en kuran dönemini geçiren Trakya’da gerçekleşen yağışlar Edirne’nin önemli su havzalarından olan Meriç ve Tunca nehirlerine yaradı. Nehirlerin su seviyeleri arttı.

Son yağışlarla birlikte son 1 haftada Meriç ve Tunca nehrinin debisi 2 kat arttı. Meriç nehrinde geçtiğimiz hafta yapılan ölçümlerde 95 metreküp/saniye olan debisinin son ölçümde yaklaşık 2 kat artarak 180 metreküp/saniyeye seviyesinde akmaya başladı. Tunca Nehrinin debisi ise geçtiğimiz hafta 6 metreküp/saniye iken, son yağışlarla birlikte 10 metreküp/saniye seviyesine yükseldi.
Özlem Ceylan