Son sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi

Edirne Valiliği İlk Yardım Merkezi (İYEMER), Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Son Sınıf öğrencilerine acil afet ve ani hastalıklar durumunda yapılacak Temel İlk Yardım Eğitimi verdi.

Son sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi ilk yardım eğitimleri TÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Son Sınıf öğrencileri ile devam etti.

Ekipler, eğitimlerle acil afet ve ani hastalıklar durumunda doğru ve bilinçli yapılan ilkyardımlarla hayat kurtarabileceklerini belirtti.

IYEMER, vatandaşlara, kamu kurumlarına, STK'lara vermiş olduğu eğitimlerle büyümeye devam ediyor. TÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Son Sınıf öğrencilerine, 3 Grup Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi verdi.

Türkiye’de ilk kez valilikler bünyesinde hizmete açılan ve tek merkez olma özelliği de olan İYEMER’den tüm vatandaşlar, kamu kurumları, STK’lar ücretsiz eğitim alabilir ve Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı ilkyardımcılar olabilirler. Acil afet ve ani hastalıklar durumunda bir hayat kurtarabilirler.

Önceki eğitim alan gruplarda temel ilkyardım eğitimlerini ve sınavlarını tamamlayan ve belgeli ilkyardımcılar olmayı hak eden öğrenci ve öğretmenler İYEMER’i ziyaret ederek belgelerine aldı.

İlk yardım ailesine her geçen gün yeni ilk yardımcıların katıldığını belirten ekipler, büyümekten mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

İlk yardım eğitimlerinde kursiyerlere acil, afet ve ani gelişen hastalık durumlarında, olağan üstü hallerde (Patlama, yangın ve solunumu durmuş Hasta/Yaralıyı) araç içinden çıkarma (RENTEK tekniği) ve kısa mesafede güvenli yere taşıma teknikleri, kırık, çıkık ve burkulmalarda İlk yardım müdahaleleri uygulamalı olarak gösterildi. 

Kurs sonunda iki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olanlara İlk Yardım sertifikaları verildi. 

İpek Esma Çeşme