Son cemre toprağa düşüyor: Hava sıcaklığı artacak

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrelerin sonuncusu 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşüyor. Edirne'de son cemrenin düşmesiyle birlikte özellikle hafta sonu hava sıcaklığının 21 dereceye çıkması bekleniyor.

Son cemre toprağa düşüyor: Hava sıcaklığı artacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılan cemreler, baharın gelişini simgeliyor. Düşen cemreler sayesinde sırasıyla hava, su ve toprak ısınır. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ve baharın gelişini müjdeleyen cemrelerin ilki 19-20 Şubat'ta havaya, ikincisi 26-27 Şubat'ta suya düştü. Üçüncü ve son cemre ise 5-6 Mart'ta toprağa düşüyor.

Edirne son yılların en ılık kışını yaşadı. Özellikle hafta sonları hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması adeta vatandaşları şaşkına çevirdi. Kış ayında bahar dedirten sıcaklıklar, sadece insanları değil ağaçları da yanılttı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da meyve ağaçları erken çiçek açtı. 

Halk arasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen cemrelerden sonuncusunun toprağa düşmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında da artış yaşanması bekleniyor.