Soğuk havaya aldırış etmeden alışverişe koştular

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan ve yoğun ilgi gören Ulus Pazarı'nda, bu hafta soğuk ve yağışlı havaya rağmen hareketlilik yaşandı.

Soğuk havaya aldırış etmeden alışverişe koştular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok bölgede kar yağışı etkili olurken, Edirne'de ise dondurucu soğuklar etkisini gösteriyor. Kentin en kalabalık cadde ve sokaklarında sessizlik hakim olurken, Ulus Pazarı ise soğuk havadan etkilenmedi. Yerli halk ve turistlerin ilgi odağı olan Ulus Pazarı'nda olumsuz hava şartlarına rağmen kalabalık görüntüler oluştu.

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen vatandaşların pazara ilgisi azalmadı. Pazarda yaşanan yoğunluk sabahın erken saatlerinde tezgâh açan esnafın yüzünü güldürdü.

Vatandaşlar uygun fiyatlı ürün bulabilmek için pazarın yolunu tuttu.  Mont, bot, kazak, yelek, çorap ve pijama ve ev eşyaları gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen yerli ve yabancı vatandaşlar tezgâhları tek tek dolaşarak bütçelerine en uygun olanı aldı.

"Olumsuz hava şartlarına rağmen pazara ilgi güzel"

Olumsuz hava şartlarına rağmen yoğunluk yaşandığını söyleyen pazar esnafı Emir Selim Akıncıoğlu, “Pazar diğer haftalara göre daha iyi. Yoğunluktan dolayı çok memnunuz. Havalar çok soğuk ama bugün yaşanan yoğunluk bizi memnun etti.  Soğuk havadan dolayı vatandaş gelmez dedik ama birazda olsa kalabalık var. Satışlarımız güzel ve Edirne halkı daha fazla. Bulgar vatandaşlarda azalma var o da hava soğuk olduğundan dolayı olabilir” Dedi.

Geçen haftalara göre pazarın daha yoğun olduğunu söyleyen esnaf Tarık Köse, bu hafta da çok fazla olmasa da soğuk hava koşullarına rağmen yoğunluk oluştuğunu ve satışların iyi gittiğini söyledi.

 İpek Esma Çeşme