Sırakaya, 'Yurt dışında yaşayan vatandaşların ülke ekonomisine ciddi bir katkısı var'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı. Dış İlişkiler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya Edirne'ye yaptığı ziyaret kapsamında AK Parti Edirne İl Teşkilatı ve gurbetçi vatandaşlarla görüştü.

Sırakaya, 'Yurt dışında yaşayan vatandaşların ülke ekonomisine ciddi bir katkısı var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sırakaya, ilk olarak AK Parti Edirne İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelen Sırakaya, ardından Edirne Valiliğine geçti.

Vali Yunus Sezer’le görüşen Sırakaya daha sonra Kapıkule Sınır Kapısı’na geçti. Sırakaya, Gümrük Bölge Müdürü’nden geçiş sayıları ve son durum hakkında bilgi aldı.

Sonrasında basın mensuplara açıklamalarda bulunan Sırakaya, 2020 yılından itibaren her yıl Kapıkule’ye gelerek gurbetçi vatandaşlarla görüştüğünü söyledi.

Gurbetçi vatandaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletmek için geldiklerini vurgulayan Sırakaya, “Biraz önce sayın müdürümüzle yapmış olduğumuz görüşmede bir kez daha geçen seneye kıyasla bu sene sayısının yüzde dokuzluk bir artış sergilediğini Batı gelen vatandaşlarımızın sayısına baktığımız zaman yine yüzde beşlik bir artış sergilediğini görüyoruz. Bununla birlikte özellikle Ticaret Bakanımızın şahsında ben tüm gümrük personelimize, emniyet personelimize, Ticaret Bakanlığımızın de teşekkür etmek istiyorum. Sayıların artmış olmasına rağmen gelen vatandaşlarımızın artmış olmasına rağmen gümrük sahasındaki bekleme süresinin de daha düşük seviyede seyrettiğini görüyoruz. Vatandaşlarımıza daha yoğun anlamda hizmet verilmeye başlandığını görüyoruz. Bu bir kez daha vatandaşına hizmetkar olma anlayışı içerisinde hareket eden Türkiye'mizin ve sayın Cumhurbaşkanımızın siyasetinin sahaya yansıması anlamında çok kıymetli olduğunu da sizlerle paylaşmayı arzu ediyorum. Değerli arkadaşlarımız tabii sadece vatandaşlarımızın ülkemizde göstermiş olduğu bir teveccühten baş edebilme imkânımız yok. 2022’de yaklaşık 52 milyon 500 bin turistin ülkemiz gelmiş oldu. Yaklaşık olarak baktığımız zaman 46,5 milyar dolarlık yurt dışından turizm geliri elde etmiş olduğumuz bir ortamın varlığını görüyoruz. 52,5 milyon turistin içerisinde yaklaşık 7 milyonluk bir kısmı da yine yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın teşkil ettiğini, yurt dışındaki vatandaşlarımızın da ülkemizin ekonomisine yaklaşık olarak baktığınız zaman 7 milyar dolarlık bir döviz katkısı olduğunu gözlemliyoruz. Tabii bütün bu çalışmalarla birlikte ülkemizin yurt dışındaki tanıtım anlamında ülkemizin yurt dışındaki yumuşak gücü olmaları anlamında ülkemizin gönüllü elçileri olmaları anlamında ve ülkemizin asli birer unsuru olmaları anlamında yurt dışındaki vatandaşlarımızı her zaman için önemsedik ve önemsemeye devam ediyoruz. Son dönem içerisinde maalesef ülkemizde kimi çevrelerin vatandaşlarımız içerisindeki, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza karşı oluşturulmaya çalışılan bir hasmane tutumun bir düşmanlık profilinin oluşturma gayretlerinde büyük bir üzüntüyle takip ettiğimizi, bu konuyla ilgili olarak siyaseten yapacağımız mücadeleyle birlikte önümüzdeki süreç içerisinde bunun hukuki mücadelesini de yapmakta kararlı olduğumuzu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.” Dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların yurt içinde yaşayan vatandaşlar gibi bu Türkiye’nin bir parçası olduğunu belirten Sırakaya, gurbetçi vatandaşların Türkiye’ye olan aidiyet duygusundan bahsetti.

Sırakaya, bu topraklarla olan birlikteliklerin devamı anlamında gurbetçilerin gösterecekleri her türlü çalışmaya hükümetin katkı sunmaya devam edeceğinin bilinmesi gerektiğini aktardı ve şöyle devam etti:

“Bu çerçevede bir kez daha konuyu sahada görebilmek, sahada gözlemleyebilmek anlamında bugün buralardayız. Inşallah biraz sonra sizlerle yapacağımız gerçekleştirdikten sonra tekrar sahaya çıkacağız. Vatandaşlarımızla bir araya olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendilerine selamlarını ileteceğiz. Sadece seçim dönemlerine yurt dışındaki vatandaşlardan da hatırlayan, onlarla bir arada olan bir anlayışın temsilcisi hiçbir zaman için olmadık. Bugün olduğu gibi yarınki süreç içerisinde de her zaman için onlarla birlikte olmak devam ettireceğimizi ifade ediyorum”

Açıklamaların ardından Sırakaya, yaşadıkları ülkelere dönmek için gümrük sahasında işlem sırası bekleyen gurbetçilerle bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını gurbetçilere ileten Sırakaya, hayırlı yolculuklar diledi.

Haber Merkezi