Sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 kişi yakayı ele verdi

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) yaptığı açıklamaya göre, hudut birlikleri tarafından son bir hafta içerisinde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalandı.

Sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 kişi yakayı ele verdi

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk basın bilgilendirme toplantısında hudutlarda alınan tedbirler doğrultusunda son bir hafta içerisinde sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 şahıs yakalandığını açıkladı.

Hudut birlikleri yasa dışı yollardan yurdu terk etmeye çalışan terör örgütü mensuplarına göz açtırmıyor.

Birlikler tarafından son bir hafta içerisinde terörle mücadele ile emniyet ve asayişin sağlanmasına yönelik faaliyetlerde yasa dışı yollardan Yunanistan’a kaçmaya çalışan 179 şahıs yakalandı.

Yapılan incelemede yakalanan 179 kişiden şüphelilerin Yakalananlardan 9'u FETÖ mensubu olmak üzere 13'ü terör örgütü üyesi olduğu belirlenen toplamda 3 bin 76 şahsın ise hududu geçemeden engellendiği belirtildi.
                MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Sınır güvenliği tedbirlerine ilişkin bilgi veren Aktürk, şöyle konuştu: “Yıl içinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 931'e yükselmiş, yakalananlardan 245'i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 369 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 138 bin 11 olmuştur."

Doğukan Vurgun