Sınava geç kalanlar ve kimliğini evde unutanların imdadına polisler yetişti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ön lisans oturumu gerçekleştirildi. Sınava geç kalanlar, yanlış binaya gidenler ve heyecandan kimliğini evde unutanların imdadına polis ekipleri yetişti.

Sınava geç kalanlar ve kimliğini evde unutanların imdadına polisler yetişti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milyonlarca genç aday hayallerindeki meslek için yıl boyu hazırlandı. Edirne'de Balkan Yerleşkesi'nde sınava giren adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerinin yolunu tutarken, sınava geç kalanlar, kimliğini evde unutanlar ve yanlış binaya gidenlerin yardımına yine polis ekipleri yetişti. Edirne l Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri trafik akışını sağlarken, Yunus Timleri ise zor durumda kalan adayların yardımına koştu.

Edirne'de kimliğini evde unuttuğunu fark eden bir genç, Yunus Ekiplerine sığındı. Sınav merkezinin yapıldığı yerde Yunus Polisleri durdurarak yarım isteyen genç, ilk önce evine sonra ise son 2 dakika kala sınava yetiştirildi.

Edirne’de KPSS sınavına girmek için Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesine gelen aday kimliğini evde unuttuğunu fark etti. Aday daha sonra evine kimliği almaya giderken yolda yunus ekiplerini durdurdu ve kimliğini evde unuttuğu söyledi. Yunus Timlerinin motosikletine binerek evine giden ve kimliğini alan genç, ekipler tarafından sınava son 2 dakika kala sınava yetiştirildi.

Adaylar içerde, aileler ise dışarıda ter döktü

Sınav merkezlerine aileleriyle ve akrabalarıyla gelen adaylar, sınava girmek için sıraya girerken, aileleri ve yakınları ise bahçede heyecanlı bekleyişini sürdürdü.

Edirne’de KPSS sınavı için çok çalıştığını söyleyen Market çalışanı Aydın Paoju “Çok heyecanlıyım, çalıştım. Katiplik istiyorum. Elimden geleni yapacağım. 80, 85 puan almayı hedefliyorum” dedi.

Özlem Davulcu ise çok heyecanlı olduğunu belirterek herekse başarılar diledi.

Oğlunu ve kızını sınava getiren anne Kıymet Özdamar, onlar kadar heyecanlı olduğunu söyledi.

Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 soruyu yanıtlamaları için 130 dakika süre verildi.

KPSS ön lisans adayları saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Öte yandan Trakya Üniversitesi Ayşe Kadın Yerleşkesinde yanlış sınav yerine giden genci de yunus ekipleri doğru sınav adresine yetiştirdi. Sınava geç kalan adaylar ise kapıdan dönmek zorunda kaldı.

Özlem Ceylan