Seyyar satıcılar, sıcak havadan nasibini aldı

Edirne'de hafta sonu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yazdan kalma günlerin yaşanması, kentte hareketliliğe sebep oldu. Havanın güzel olmasını fırsata çeviren Bulgar turistler kentte alışverişlerinin yanı sıra sokak lezzetlerine de yoğun ilgi gösterdi.

Seyyar satıcılar, sıcak havadan nasibini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kalabalık görüntüler oluştu. Sıcak havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar, cadde ve sokaklara akın etti. Uzun süre sonra yeniden kente gelen Bulgar turistler de hem alışveriş yaptılar hem de güneşli havanın tadını çıkardılar.

Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi de en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Kış mevsiminde bile işleri durgun geçen seyyar satıcılar, sıcak havadan nasibini aldı. Kente alışverişe gelen Bulgar turistler, seyyar satıcıların yüzünü güldürdü.

Kış mevsiminin sonuna yaklaşırken, sezonda bile satış yapamayan seyyar satıcılar, Bulgar turistlerin alışverişleriyle en çok satış yaptığı günlerden birisini yaşadı.

100 gram 70 lira - 4 Leva , 200 gram 140 lira - 8,20 Leva , 250 gram 150 lira-8,70 Leva, 300 gram 200 lira - 12 Leva ve 500 gram 300 lira-18 Leva olarak satışa sunuluyor.

İpek Esma Çeşme