Sevdikleri için el emeği göz nuru yeni yıl hediyesi yaptılar

Edirne'de 2023 yılının bitmesine sayılı günler kala vatandaşların sevdiklerine kendi el emeği ile bir anı bırakması adına çalışma yapan el sanatları öğretmenleri Adem Kayın ve Aslı Cebe geleneksel ahşap baskı ve kumaşın buluştuğu Workshop etkinliği düzenledi.

Sevdikleri için el emeği göz nuru yeni yıl hediyesi yaptılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin Tarihi Kaleiçi semtinde bulunan bir cafede 'Yeni yılda sevdiklerinize el emeğinizi armağan edin' adlı Workshop çalışması yapıldı. Workshop çalışmasına katılan vatandaşlar, geleneksel ahşap baskı tekniği ve farklı kalıp desenleriyle rengârenk bez çantalar yaptı.

El sanatları öğretmeni ve aynı zamanda sayılı kispet ustalarından biri olan Adem Kayın, Workshop çalışmasındaki amaçlarının insanların yeni yılda sevdiklerine kendi el emeğiyle hazırladığı ürünleri hatıra olarak sunmasına katkı sağlamak olduğunu dile getirdi.

"El sanatlarında gençlere yönelik aktiviteler yapmaya çalışıyoruz"

Vatandaşların workshopta sanatlarını ortaya çıkardığını söyleyen Kayın, “Sanat yapmak isteyip zaman bulamayan vatandaşlar için bir iki saatlik hobilerine vakit ayırması için workshop düzenledik. Yetenekli katılımcılar var ve burada baskı yaparak hem kendi sanatlarını ortaya çıkarıyorlar hem de burada güzel vakit geçiriyorlar. İlk defa bu şekilde bir etkinliğe katıldığını söyleyen kişiler var ve biz de o tarz vatandaşlara ulaşmak istiyoruz. Böylelikle vatandaşlar kendilerine vakit ayırıp kendi sanatlarını yapabiliyor. Özellikle el sanatlarında gençlere yönelik aktiviteler yapmaya çalışıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

2023 yılının bitmesine sayılı günler kala bu şekilde farklı bir etkinlik düzenlemek istediklerini belirten Kayın,hem paylaşma kültürünü yaygınlaştırmak hem de yeni yıla güzel bir anı bırakmak adına bu çalışmanın verimli geçtiğini ifade etti.

"Ahşap baskıyı Edirne’de ilk defa workshop olarak biz yapıyoruz"

Bu tarz workshop çalışmaları yapmaya devam edeceklerini aktaran Kayın, “Bu uygulama aslında esas olarak tokat baskısı olarak geçiyor. Ahşap baskıyı Edirne’de ilk defa workshop olarak biz yapıyoruz. İnşallah bu tarz şeyler yapamaya devam edeceğiz. Özel olarak deri çalışmaları yapacağız çünkü o çok isteniyor. Daha çok çalışan kesimi düşünüyoruz ve onlar için Hafta sonu yapmayı düşünüyoruz. Talebe göre hafta içleri ise akşam saatlerinde workshop etkinliğimizi devam ettirmeyi düşünüyoruz. Üniversite öğrenciler geliyor. Çok kalabalık olsun istemedik daha özel ve güzel çantalar ortaya çıkması için. Boyalar, kalıp baskılar ve bez çantaları katılan vatandaşlara biz veriyoruz onlar sadece burada el emeğiyle kendi çalışmalarını ortaya çıkarıyor” dedi.

" Paylaşma kültürünün yaygınlaşmasını istiyoruz"

Etkinliğin kendilerini ve katılımcıları memnun ettiğini söyleyen Aslı Cebe ise, “Yemeden içmeden keyif aldığımız mekânlarda sanat serpiştirmeye çalışıyoruz. Burada baskı ve boylarla çanta yapıyoruz. 2023 yılını bitmesine sayılı günler kaldı ve farklı bir etkinlik düzenlemek istedik. Paylaşma kültürünün yaygınlaşmasını istiyoruz. Katılımcılar burada kendileri ve sevdikleri için rengârenk çantalar yapıyor. Bu etkinlik bizi ve katılımcıları çok memnun etti.  Tokat baskı uygulaması dışında farklı şeyler yapmak isteyen katılımcıları da özgür bıraktık. Ama baskı şeklinde devam etmeyi düşünüyoruz. Çok güzel çalışmalar ortaya çıkıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Burcu Temel