Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı

Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası kutlamaları çerçevesinde etkinlik düzenlendi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25 Kasım Stadı önünde bir araya gelen sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar Atatürk Anıtı'na kadar kortej halinde yürüyüş yaptılar.

Edirne'de  Amatör Spor Haftası kutlamaları renkli görüntülerle başladı. 7'den 70'e bayrağını eline alan herkes yürüyüşe katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen etkinlikteki halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.  

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın temel amacının geniş kitlelerin sporu yaşam biçimi olarak benimsediği, dezavantajlı gruplar dâhil, talep eden herkesin spor faaliyetlerine erişim sağlayabildiği, uluslararası şampiyonalarda çok sayıda sporcu ile derece alan, olimpiyat oyunları başta olmak üzere dünyadaki prestijli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan ve böylelikle sporun her dalında dünya çapında rekabet edebilir seviyeye ulaşmış bir ülke olmak olduğunun altını çizen Edirne Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devletimiz bu amaca ulaşmak için spor altyapısını ve yeni spor tesislerinin açılmasını desteklediğini aktardı.

"Sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar gelişti"

Halkın spora olan ilgisini artıracak ve engelli vatandaşların sportif faaliyetlere katılımını teşvik edecek proje ve kampanyalar geliştirildiğini aktaran Ak, "İlk ve orta öğretim tesisleri kademelerinde verilen spor eğitimi iyileştirilmiş, kamuya ait tüm spor tesisleri vatandaşların kullanımına açılmıştır.  Elit kategorisinde yer alma potansiyeli taşıyan sporcuları seçme ve yönlendirme sistemleri kurulmuş, spor endüstrisi ve teknolojileri alanındaki çalışmalar desteklenmiştir. Bütün bu yapılanlar sayesinde Türkiye'de lisanslı sporcu, spor kulübü ve antrenör sayılarındaki artış eğilimi devam etmekte, uluslararası alanda madalya alan sporcu sayımızda ciddi artışlar yaşanmaktadır. Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak spora, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için emek veriyoruz. Yarınlarımızın aydınlık olması ve daha zeki, çevik ve ahlaklı bir gençlik yetişmesi için elimizdeki tüm imkânları kullanmaya gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda gençlerimizin ve halkımızın her alanda spor yapabilmeleri için il merkezinde ve tüm ilçelerimizde spora yönelik yatırımlarımızı bakanlığımızın politikaları doğrultusunda ve Valiliğimizin desteği ile aralıksız olarak devam ettirmekteyiz.  Biliyoruz ki Amatörler Türk Sporunun kalbidir. Bu uğurda fedakârca çalışan ilimiz yöneticilerine, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna, Federasyon İl Temsilcilerine, kulüplerimize, antrenörlerimize, sporcularımıza ve ailelerine tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunar Amatör Spor Haftası müsabaka ve etkinliklere katılan sporculara başarılar dilerim" şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan