Selim, 'Güreşleri seven birisi çıkana kadar ağalığa devam edeceğim'

661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kıran kırana heyecanlı şekilde devam ediyor. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Ağalık hakkında açıklamalarda bulunan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, güreşleri seven bir aday çıkana kadar Kırkpınar'da ‘Ağalık' yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Selim, 'Güreşleri seven birisi çıkana kadar ağalığa devam edeceğim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

661 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Ağalık ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağa Seyfettin Selim, iyi bir aday çıkmadığı sürece ağalığı bırakmayacağını söyledi.

Ağalığın sadece para vermekle olmayacağına değinen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, güreşi sevmenin, zamanını ayırmanın paradan daha önemli olduğuna dikkat çekti.

“Sadece para değil, bu işe gönül vermek lazım”

Sadece para değil, bu işi sevmek, ömrünü vermek ve zamanını ayırmak gerektiğine vurgu yapan Ağa Selim, “Sadece Kırkpınar’da değil; yöre güreşlerinde de elimden geldiği kadar maddi ve manevi katkı sağlıyorum. Bazen müdahale de ediyorum. Bundan dolayıdır ki bazen federasyonla karşı karşıya kalıyoruz. Kırkpınar ağaları ve yöre ağaları, güreşlere en çok emeği veren insanlardır. Belediyeler ve devlet; devletin parasıyla yapıyor ama ağalar kendi paralarını vererek burada bir emek harcıyorlar. Bunun için de 150-200 tane ağa var, hepsinin alnından öpüyorum. Ne mutlu ki bizim ağalarımıza; bu Ata sporuna, Peygamber sporuna sahip çıkıyorlar. Belediye Başkanlarımız da güreşlere güzel destekler veriyor, organize ediyorlar. Ağası, Belediye Başkanı, Pehlivanı, Federasyonu, cazgırı, davulcusu hep bir arada olması lazım. Çünkü güreş zor bir spor. Bu kadar sıcağın altında ölümüne bir güreş var. Burada bunu gözlerimizle görüyoruz. Hilesiz bir güreş bu, tamamen gücünü kullanmaya, tekniğe bağlı. Gücünü bir anda harcarsan biraz sonra yorulur düşersin. Pehlivanlarımız 1 sene boyunca Kırkpınar için çalışıyor. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

“Kırkpınar’da ağalık yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Kırkpınar’da ağalık yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Selim,  “Ne mutlu bize ki; Kırkpınar’da Ağalık yapıyoruz. Böyle giderse daha da yapacağız. Yeni birisi çıkar, ‘Ben yapmak istiyorum, güreşi seviyorum’ der; biz de müsaade ederiz. Biliyorsunuz 2 sefer müsaade ettik. Birisi 1 sene aldı bıraktı, birisi yarıda bıraktı. İyi birisi çıkarsa alır, beğenmezsek biz seneye yine alırız. Kırkpınar, güreşlerin olimpiyatı. Kırkpınar’ın Başpehlivanı, Türkiye’nin Başpehlivanı; Kırkpınar’ın Ağası, Türkiye’nin Ağası; Kırkpınar’ın Başaltısı, Türkiye’nin Başaltısı burada belli oluyor” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan