Şekerlemecilerde bayram mesaisi

Edirne'ye Osmanlı mutfağından miras kalan saray lezzetlerinin üretimi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi iki katına çıktı.

Şekerlemecilerde bayram mesaisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Osmanlı'dan kalma lezzetleri günümüzde de vatandaşlarla buluşturan şekerlemecilerin, en tatlı telaşları başladı. Bayram öncesi siparişleri 2 kat artan şekerlemeciler, üretimi de arttırdı. Osmanlı mirası lezzetler arasında yer alan badem ezmesi, kavala kurabiyesi, kallavi kurabiye, luk-u ala, luk-u leziz lokumları, alüyyül ala ile deva-i misk helvası gibi tatlıları üreten şekerlemeciler, asırlık lezzetleri vatandaşlarla buluşturuyor.

Geçen yıl salgın dolayısıyla işleri durgun geçen şekerlemeciler, bu yıl normalleşmeyle birlikte 2 kat artan siparişlere yetişmek için gece gündüz demeden yoğun çalışma yapıyor. Osmanlı'dan miras kalan saray lezzetlerinin üretimi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi 2 katına çıktı.

Salgın sonrası işlerinin hareketlendiğini söyleyen Şekerlemeci Arif Meriç, "Bayramlar tatlılarıyla güzel oluyor. Atalarımızdan miras birçok lezzet var. Badem ezmesi, kavala kurabiyesi, kallavi kurabiyesi ve lokumlar bayramda çok rağbet görüyor. Vatandaşların talebini karşılamak için bugünlerde gece gündüz çalışıyoruz. Yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz. Edirne'den ve Türkiye'nin her yerinden siparişler alıyoruz. Bu bayramda da kimseyi tatlısız bırakmayacağız."

Şekerleme firmasında üretim müdürü olan Pınar Karaca, üretimin 2 kat artırarak talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Çalışmaların ummalı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Karaca, “Edirne'nin geleneksel lezzetlerini müşterilerimize hızlı bir şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. En çok talep gören ürünlerin başında badem ezmesi, Kavala kurabiyesi ve lokum çeşitleri geliyor. Uzun bir bayram tatili var. Edirne'mize şehir dışından çok sayıda ziyaretçimiz gelecek, onlar için raflarımızı dolduruyoruz. Yine Edirne'den farklı illere giden vatandaşlarımız da yanlarında tarihi lezzetleri hediye olarak götürüyorlar. Biz de şeker tadında bir bayram geçirilmesi elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

Doğukan Vurgun