Şehit Üsteğmen Yıldırım, adının yaşatıldığı okulda anıldı

Şehit Piyade Komando Üsteğmen Efkan Yıldırım vefatının 29'uncu yılında adının yaşatıldığı okulda düzenlenen program ile anıldı.

Şehit Üsteğmen Yıldırım, adının yaşatıldığı okulda anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tunceli kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Komando Üsteğmen Efkan Yıldırım, unutulmadı.  Yıldırım, adının yaşatıldığı okulda düzenlenen programla anıldı. Düzenlenen programa 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, İl Millî Eğitim Müdürü  Dr. Önder Arpacı, şehidin babası Necdet Yıldırım, şehidin silah arkadaşları ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım Ortaokulu'ndaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehit Yıldırım ve tüm şehitler anısına Kur-an Tilaveti okunmasının ardından konuşma yapan Okul Müdürü Şahin Akçealan, Yıldırım'ın 1994 yılında Tunceli kırsalındaki çatışmada vatanı uğruna şehit olduğunu söyledi.

Yıldırım'ın hatırasının yaşatılması için adının memleketindeki okullarına verildiğini söyleyen Akçealan, "Kahraman şehidimiz üsteğmen Efkan Yıldırım'ın ruhu şad olsun. Büyük bir aile olan okulumuzda adını gururla yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım’ın hayatının anlatıldığı video sunumunun ardından şehidin silah arkadaşları hatıralarını paylaştı. Yıldırım'ın silah arkadaşları Ali Sezen, Önder Kızılkan ve İsmail Bozok programda anılarını anlatırken duygu dolu anlar yaşandı.

Anma Programı, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar tarafından şehidin silah arkadaşlarına plaket ve çiçek verilmesinin ardından sona erdi.

İpek Esma Çeşme