Seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için seçmen listeleri, muhtarlıklarda askıya çıktı. Seçmenler, 04-17 Ocak tarihleri arasında bilgilerini muhtarlıklara asılı olan listelerden kontrol edebilecek. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, seçmen listelerini kontrol etmeleri için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Seçmen listeleri muhtarlıklara asıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için hazırlıklar başladı. Seçmen listeleri, muhtarlıklardaki yerini aldı. Muhtarlar, vatandaşlara isimlerinin listelerde olup olmadığını kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için süreç başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimlerde seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için uygulama esaslarını belirlemişti. Bu çerçevede, seçmen listeleri muhtarlıklarda bugün saat 08.00'de askıya çıkarıldı. Böylece seçmenler için bilgilerini sorgulama ve itiraz dönemi de başlamış oldu. Muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere muhtarlık binalarında 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar askıda bulundurulacak. Seçmenler, bu tarihe kadar muhtarlıklara müracaat ederek isimlerinin olup olmadığını inceleyebilecekleri gibi secmen.ysk.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr sitesinden seçmen sorgulaması yapabilecek.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçim hazırlıkları başladığını belirten Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, seçmen listelerini muhtarlık binalarında askıya çıkardıklarını ifade etti.

04-17 Ocak tarihleri arasında seçmen listelerinin muhtarlıklarda mevcut olacağını aktaran Yaman, "Tüm mahalle sakinlerimizi muhtarlık binalarımıza bekliyoruz. Herkes gelip seçmen kağıtlarına baksın isimlerinin olup olmadığını kontrol etsin. İsimleri olmayanlar bu süre içerisinde itirazlarını yapabilirler. Vatandaşlarımıza oy pusulasını takip etmesi ve 31 Mart tarihinde sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmesi için çağrıda bulunuyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

"Kaydı bulunmayanlar nüfus müdürlüklerine başvurabilecek"

Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanların başvuru yapabileceğini söyleyen Yaman, bu kişilerin herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacağını belirtti.

Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenlerin elektrik, su, telefon, doğal gaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabileceğini de hatırlatan Yaman, en son 17 Ocak tarihine kadar seçmen listelerinde güncelleme yapılabileceğini dile getirdi.

Yerel seçim sürecinin ülkeye, kente ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Yaman, "Ben de bu dönemde mahallemde daha güzel işler ortaya çıkarmak ve projeler hayata geçirmek için yeniden adayım. Bu konuda da elimden geleni yapacağım. Mahalle sakinlerimizin desteğini bekliyorum" dedi.

Burcu Temel