Seçimde 4 bin 671 kamu personeli görev başında

Edirne'de 5 yıl boyunca görev yapacak yöneticilerin belirlenmesi için vatandaşlar sandık başına gitti. Kent genelinde oy kullanma işlemi sırasında güvenlik güçleri de görev başındaydı.

Seçimde 4 bin 671 kamu personeli görev başında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 1099 sandıkta 322 bin 5 seçmen oy kullandı. Oy kullanma işlemi sırasında kolluk kuvvetleri de görev başındaydı.

Kent genelinde Mahalli İdareler Genel Seçimi 366 okul ve binada 2 bin 195 kolluk kuvveti görev aldı. Görevlilerin ulaşımı ve sandıkların Yüksek Seçim Kurulu’na teslimi için 331 araç kullanıldı. Sandık kurullarında ise 2 bin 476 memur görev aldı. Kent genelinde 237 sivil araç kullanılırken seçimde görevli toplam kamu personeli 4 bin 671 olarak kayıtlara geçti.

Edirne Valisi Yunus Sezer eşi Canan Sezer’le birlikte Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu'nda oy kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Seçimle ilgili güvenlik önlemlerinin aylar öncesinden planlandığını belirten Sezer, seçim kurulundan gelen talep ışığında personel ve araç görevlendirmesi gerçekleştirdiklerini aktardı.

Elektrik kesintisi ve diğer konularla ilgili oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldıklarını vurgulayan Sezer, “2 bin 195 polis ve jandarmamız şu anda görev yapıyor ve 311 kolluk araç şu anda görev başında. Toplamda da 4 bin 671 kamu personeli görev almış durumda seçimlerde. Umarım kazasız belasız güzel bir şekilde seçimler sona erer. Seçilen arkadaşlarımıza da şimdiden başarılar diliyoruz. Hem ülkemize hem de Edirne'mize güzel hizmet yapmalarını temenni ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi.

Doğukan Vurgun