Satılan her bir lokma depremzedelere umut oldu

Edirne'de Hatice Erkurt Anaokulu Okul Aile Birliği üyeleri, depremzedelere destek olmak amacıyla 'Bir lokma bin umut' mottosu ile lokma satış etkinliği düzenledi.

Satılan her bir lokma depremzedelere umut oldu

Edirne'de iç ısıtan duyarlılık sergileyen öğrenci velileri, sattıkları her bir lokmayla depremzedelere umut oldular. Toplanan gelirden depremzede aileye konteyner almayı hedefleyen veliler, büyük takdir topladı.

Satılan her bir lokma depremzedelere umut oldu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı depremlerin ardından yaraların sarılması için Türkiye tek yürek oldu. Depremzedelere destek olmak amacıyla yardım seferberliği başlatıldı. Bu çerçevede Edirne'de depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak isteyen Hatice Erkurt Anaokulu Okul Aile Birliği üyeleri, lokma satışı yaptı. Eski Cami önünde stant açan veliler, lokma satışından elde edeceği gelirleri depremzedelere bağışlayacak.

Okul aile birliği üyeleri tarafından yapılan lokmalar Eski Cami, Hasan Sezai Dergahı ve Hatice Erkurt Anaokulu'nda satışa sunuldu. Lokmalardan elde edilen gelirlerle depremzedelere konteynır alınması planlanıyor. Toplanan para yeterli olmaması halinde ise depremzedelerin genel ihtiyaçları için bağış yapılacak.

Satılan her bir lokma depremzedelere umut oldu

"Aynı durumda biz de olabilirdik"

Okul aile birliği olarak depremzedelere katkı sağlamak istediklerini ve bu şekilde bir etkinlik planladıklarını söyleyen Veli Elmas Engin, deprem bölgesindeki vatandaşların zor durumda olduğunu ve aynı durumda kendilerinin de olabileceğinin altını çizdi.

Ülkece çok zor günlerden geçildiğini belirten Engin, Depremzedeler için öncelik olarak konteyner alıp bağışlamak istediklerini ve bir ailenin sıcak yuvaları olması için bu yola çıktıklarını ifade etti.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ise depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için 300 lokma dağıttı.  Kadın Meclisi üyeleri tarafından Mor Ev Kadın Atölyesi'nde lokmaları hazırlandı. Üyeler yaptıkları lokmaları Hasan Sezai Dergahı'nı ziyaret eden vatandaşlara ikram etti.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 300 lokma hazırladıklarını söyleyen Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevim Karaman, lokmaları hayırsever vatandaşların aldığı malzemelerden yaptıklarını aktardı.

"Hayırseverler depremzedeler için tek yürek oldu"

İki hayırsever vatandaşın destekleriyle böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Karaman, "Her cuma olduğu gibi yine lokma yapıyoruz. Bugünün farklı bir özelliği var. İki hayırsever vatandaşımız, hem kendi ailesinden vefat edenler hem de depremlerde hayatını kaybedenler için lokma dağıtımı yapılmasını istedi. Bu da bizim için çok güzel bir vesile oldu. Çok üzgünüz. Kadın meclisi olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Bugün de 300 tane lokma dağıtımı olacak" ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan