'Saros Körfezi Sazlıdere - Gökçetepe sahil kesiminde imara açılan yeni bir alan bulunmuyor'

Edirne İl Özel İdaresi, Saros Körfezi Sazlıdere - Gökçetepe sahil kesiminde imara açılan yeni bir alanın bulunmadığını bildirdi.

'Saros Körfezi Sazlıdere - Gökçetepe sahil kesiminde imara açılan yeni bir alan bulunmuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında "Sazlıdere köyü sahili ve Saros'un imara açıldığı" şeklindeki haberlerden kaynaklı olarak kamuoyunda Saros Körfezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin imara açıldığı şeklinde yanlış bir algı oluştuğundan, konu ile ilgili açıklama yapma zaruretinin ortaya çıktığı belirtildi.

Bölgede imar planı yapma ve yaptırma yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"İdaremiz tarafından bu alan dışında yer alan ve mülga Çamlıca Belediyesi tarafından yapılan imar planlarının güncelleme çalışmaları tamamlanmış olup, planda herhangi yeni bir alan imara açılmamış ve mülga Çamlıca Belediyesi İmar Planı sınırları korunmuştur. Yapılan işlem mevcut planların güncellenmesinden ibarettir.

Söz konusu 'Plan, Plan Hükümleri ve Plan Açıklama Raporu' Edirne İl Özel İdaresi web adresinde, idaremiz ve Sazlıdere Köy Muhtarlığı ilan panolarında askıda yer almakta olup, 30 gün süre ile görülebilir. Yukarıda açıklandığı üzere Saros Körfezi Sazlıdere - Gökçetepe sahil kesiminde bahsedildiği gibi imara açılan yeni bir alan bulunmamaktadır.

Bölge ile alakalı master plan çalışmaları başlamış olup, ilimizin en değerli bölgelerinden olan Saros Körfezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nde ruhsatsız yapılaşmaya mahal verilmeyeceği ve alanın korunması amacıyla gerekli tüm idari yaptırım kararlarının uygulanacağı (idari para cezası, yıkım) hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur."