Saraçlarda 'Koku' İsyanı

Edirne'nin Saraçlar Caddesi'nde bulunan rögar kapaklarından yayılan koku esnafı isyan ettirdi. Bu nedenle iş yapamaz duruma geldiklerini belirten esnaflar, belediyeye haber vermelerine rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını iddia etti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Saraçlarda 'Koku' İsyanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin en işlek noktalarından Saraçlar Cadde’sinde bulunan rögar kapaklarından yayılan koku esnafı canından bezdirdi. Kokunun havaların ısınmasıyla birlikte daha da arttığını söyleyen esnaflar yetkilileri aradıklarını ama sonuç alamadıklarını iddia etti.

“Izgaraları kartonlarla örtüyoruz”

Sürekli kötü kokunun yayıldığını söyleyen Saraçlar Caddesi esnafı Emin Elemenli, “Edirne’nin turizminin merkezi olan bir noktada böyle kötü bir kokunun burada yayılması gerçekten Edirne için çok kötüdür. Biz burada gıda işletmesi yapıyoruz, sadece gıda işletmeleri için değil tüm işletmeler için negatif yazmaktadır bu durum. Edirne’ye sürülmüş bir lekedir bu, bunun düzeltilmesini istiyoruz. Her zaman bu koku yayılıyor, biz burada ızgaraları kartonlar ile örtüyoruz bunun üstünü koku gelmemesi için önlem almaya çalışıyoruz ama sonuç alamıyoruz. Yaz aylarında özellikle daha çok bu koku hissediliyor. Burasının tıkandığı görülüyor ve defalarca araç çağırdık. Araç yan tarafa müdahale etti ama buraya hiç dokunmadı. Gidip konuşmamıza rağmen müdahale olmadı. Konuştuğumuz yetkililerden birisi temizlik ekibi göndereceğini belirtti hatta 10 defa aradım kayıt açtırdım ama bir türlü sonuç alamadık.” Dedi.

Esnaflardan Sebahattin Bilgin, yaz boyu kokuyu çektiklerini ve rahatsız oldukların dile getirdi.

Sorunun giderilmediğini ve çözüme kavuşmasını istediklerini aktaran Bilgin, “ burada gıda işletmeleri de var. Biz bu problemin çözülmesini istiyoruz. Birkaç defa yetkili kişiler geldi ama sorun giderilmedi. Bu sorunun hepten çözülmesini istiyoruz. Bayramdan önce havalar ısınmaya başlayınca koku tekrardan yayılmaya başladı.” Şeklinde konuştu.

Yetkilileri arayınca neden arıyorsunuz tepkisiyle karşılaştıklarını iddia eden esnaflardan Mustafa Seven, “Yetkililer ile görüşüyoruz, 153’ü arıyoruz, neden arıyorsunuz deniyor, kelimeler konuşuluyor, yani buraya gelip burada daha önce çalışan ekip aylık rutin bakımlarını yapıyordu. Şimdi buraya en az 5 6 aydan beri gelen giden yok.” İfadelerini kullandı.

Bu işi bilenlerin başa geçmesi gerektiğini belirten Seven, “alt tarafı burada şu kanalı temizleyeceksin, temizliğini yapacaksın, yok orda dayımız var şurada bu var peşinde koşmaya başladık yani. Bir tanıdığımız mı olması lazım?  Cadde lağım kokuyor, 21. Yüz yılda bunu imkanı yok yani. Sürekli yetkilileri çağırıyoruz ama bir icraat yok. Sürekli şikayet ediyoruz ama değişen bir şey yok. Kökten çözüm gerekiyor, bu işi bilen kişilerin başa getirilmesi lazım. Koku ile pislik de yayılıyor, esnaf olarak bu durumdan şikâyetçiyiz ve bir an önce çözülmesini istiyoruz.” Dedi.

Haber Merkezi