Saraçlar Caddesi'ndeki uygulamalı temel ilkyardım eğitimi nefes kesti

'Dünya İlk Yardım Günü Kutlamaları '' çerçevesinde İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) tarafından kentin en işlek noktası olan Saraçlar Caddesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe katılan Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Mesul Müdürü Ayten Sünetçiler, bugüne kadar 4 bin üç kişiye ilk yardımın önemini vurgulayacak eğitim verdiklerini ve bin kişinin de bakanlık onaylı sertifikalı ilk yardımcı olarak yetiştiğini açıkladı.

Saraçlar Caddesi'ndeki uygulamalı temel ilkyardım eğitimi nefes kesti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saraçlar Caddesinde uygulamalı ilk yardım gösterimi etkinliklerinde ( temel yaşam desteği, hava yolu tıkanıklığı müdahalesi, kanama kontrolü, turnike uygulaması, hayvan ısırma ve sokmaları, kalp krizi) gibi acil müdahale gerektiren durumlar uygulamalı olarak anlatıldı.

Edirne'de İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER)  tarafından halka yönelik gerçekleştirilen uygulamalı ilk yardım bilgilendirme standı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

İlk yardım bilgilendirme seminerleriyle il, ilçe ve köylerde uygulamalarını daimi olarak sürdürdüklerini söyleyen  Edirne Valiliği İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER) Mesul Müdürü Ayten Sünetçiler, bugüne kadar 4 bin üç kişiye ilk yardımın önemini vurgulayacak bilinçlenmeyi sağlayacak eğitim verdiklerini, Bin kişinin de sertifikalı belgeli bakanlık onaylı sertifikalı ilk yardımcı olarak yetiştiğini ifade etti.

"Edirne ilk yardım açısından güvende"

 Edirne'nin bu açıdan  güvende olduğunu ve yaşam boyu bu yılın temasının da bu olduğunu vurgulayan Sünetçiler, "Yaşam boyu ilk yardım. Türkiye'de en zayıf halka ilk yardım. Sağlık dört halkadan oluşuyor. Acil durumda yaşanılan bir müdahaleyi gerçekleştirirken 112'ye haber vermek. Eğer ki kişinin solunumu durmuşsa hemen temel yaşam desteği Kalp masajı, suni solunumla tekrar hayata döndürme, ondan sonraki yaşama ambulans ekibinin gelip sağlık ekibine devretme ve acil ünitelerinde bu dördüncü halkayla tamamlanmış oluyor. Bu halkalardan bir tanesinde kopukluk olduğunda yaşam da tehlikeye girmiş oluyor. Tüm acil durumlarda, trafik kazaları, yangın, sel, hastalık durumlarında yapılan ilk yardım müdahaleleri kıymetli. Çünkü ambulans gelene kadar yaşamda tutabileceğimiz uygulamalar da ilk yardım. Neyle yapıyoruz ilk yardımı? Bulunduğumuz ortamda bulduğumuz malzemelerle hastanın yaşama tutunmasını sağladığımız uygulamaları içeriyor" şeklinde açıklamada bulundu.

İlkyardım eğitimlerine katılan vatandaşlardan Ülkü Kıskaç, evde yaşlıları olduğu için bu eğitimlere katıldığını ve bu konuda bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Özlem Ceylan