Saraçlar Caddesi'nde 'Hayır Lokması' dağıtıldı

Kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara hayır lokması dağıtıldı. Lokma alabilmek için sıraya giren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Saraçlar Caddesi'nde 'Hayır Lokması' dağıtıldı

Kadir Gecesi vesilesiyle Eşi Mete Sencer Haybat'ın anısına kızı Zülal Haybat Özden ile birlikte Saraçlar Caddesi'ne gelen Kevser Haybat, Beğendikli Öner Durmaz'ın aracılığı ile 500 adet lokma yaptırarak vatandaşlara dağıttı.

Saraçlar Caddesi'nde 'Hayır Lokması' dağıtıldı

Merhum Mete Sencer Haybat'ın anısına hayır lokması döktüren Kevser Haybat, mübarek Kadir Gecesi dolayısıyla yapılan hayır ve duaların kabul olmasını diledi.

Vatandaşların talebi üzerine gezici lokma aracı ile Keşan'dan Edirne'ye gelen Beğendikli Lokmacı Öner Durmaz, iki hayırseverin isteği üzerine iki farklı noktada lokma dökerek vatandaşlara dağıttıklarını söyledi.

"Çok fazla talep oluyor"

Saraçlar Caddesi'nde 'Hayır Lokması' dağıtıldı

Kadir Gecesi'nde vatandaşlara hayır lokması dağıttıklarını belirten Durmaz, "10 yıldır bu işi yapıyoruz. Çocukluğumdan beri hamur işlerinin içindeyim. Keşan’da bu şekilde seyyar lokma dağıtan başkaları da var ama onlar Keşan dışına çıkmıyor ben çıkıyorum.  Kırklareli, Çanakkale ve Tekirdağ’a da talep oldukça gidiyoruz. İki kişini talebi üzerine buraya geldik. Öğlen ve akşam olmak üzere iki noktada lokma dağıtımı yaptık. Lokmalarımız ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılıyor. Eşim ve kızım ile beraber yapıyoruz.  Hijyenik olmamızdan ve görünümümüzden dolayı çok fazla talep alıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Saraçlar Caddesi'nde 'Hayır Lokması' dağıtıldı

"Herkese ulaşması açısından çok mantıklı"

Arkadaşının aracılığı ile lokma dağıtım aracına ulaştığını söyleyen Zülal Haybat Özden, "Herkese ulaşması açısından çok mantıklı. Bugünde Kadir Gecesi olduğundan dolayı babam için bir hayır yapmak istedik. 500 adet dağıttık. Rabbim yapılan hayır ve duaları kabul etsin" dedi.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin