Şans getirdiğine inanılan çiçek yoğun ilgi gördü

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen ve şans getirdiğine inanılan 'kokina' her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun talep gördü. Edirne Çiçekçiler Derneği Başkanı Erdinç Sabırman, şans getirmesi için alınan bu çiçeğe ilginin yoğun olduğunu ve neredeyse hepsini sattıklarını aktardı.

Şans getirdiğine inanılan çiçek yoğun ilgi gördü

Yılbaşının simgelerinden, sadece aralık aylarında satışa sunulan ve "yılbaşı çiçeği" olarak da bilinen kokina, kırmızı tomurcuklu görüntüsüyle hayran bırakıyor.

Edirne'deki çiçekçilerde yılbaşı öncesi tatlı bir telaş yaşandı. Yılbaşı çiçeği olarak bilinen ve şans getirdiğine inanılan 'kokina' yoğun talep gördü. Bu çiçek bir sene boyunca yaprakları ve kırmızı çiçekleri solmazsa alanın ev sahibi olacağına inanılıyor.

"Son 1 hafta kala satışlarda artış yaşanıyor"

Satışların iyi gittiğini ve kokina her sene olduğu gibi bu sene de en çok sattıkları ürün olduğunu söyleyen Edirne Çiçekçiler Derneği Başkanı Erdinç Sabırman, vatandaşların yeni yıla son 1 hafta kala daha fazla sorduğunu ve satın aldığını aktardı.  

"Elimizde az kaldı neredeyse hepsini sattık"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da neredeyse hepsini sattıklarını aktaran Sabırman, "Bu çiçek, yılbaşında şans getirmesi için alınan bir çiçektir. Yeni yılın daha güzel geçmesi için alıyorlar. Yıllardan beri satışını yapıyoruz. Bu sene de satışlar iyi gitti. Son zaman daha fazla soran ve alan oluyor. Geçen yıllara göre satışlarda çok fark olmadı çünkü aldığımız limitler belli değişen bir şey olmadı. Herhangi bir zararımız olmadı" ifadelerine yer verdi.

"Herkes alsın diye çok az kârla sattık"

Nasıl sevgililer gününde en çok gül satılıyorsa yılbaşında da en çok kokina satışı yaptıklarını ifade eden Sabırman,  "Fiyatlar da uygundu yarısını 30 liradan birazını da 50 liradan sattık. Büyüklüğüne göre fiyatı da değişiyordu. İnternet sitelerinde 150 liradan satışa sunuluyordu. Ama biz herkes alsın diye çok az kârla sattık. Fiyatları makul tuttuk" dedi.

Yeni yıl dolayısıyla çiçekçilerde hareketlilik yaşanırken, bir demetinin 30-50 TL'ye satışa sunulan kokinada patlama yaşandı.

Özlem Ceylan