'Sanatın İyileştirici Gücü' depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacak

Edirne'de kadın sanatçıların yaptığı eserlerden oluşan ve geliri depremzedelere bağışlanacak olan 'Sanatın iyileştirici gücü plastik sanatlar sergisi' düzenlenen törenle açıldı.

'Sanatın İyileştirici Gücü' depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirneli kadın sanatçıların düzenlediği ve gelirinin büyük bir kısmının deprem mağduru vatandaşlara bağışlanacak olan sergi yoğun ilgi gördü. Serginin açılışına Esra Gürkan ile birlikte katılan Belediye Başkanı Recep Gürkan, tablo satın olarak bu anlamlı dayanışmaya katkı sundu.

Kentteki bir otelde açılışı gerçekleştirilen sergide 27 Edirneli kadın sanatçının 79 eseri yer alıyor. Sergiden elde edilen gelir sanatçıların belirlediği oranda çeşitli yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Serginin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah’tan rahmet diledi. 6 Şubat’ta büyük bir felaket yaşandığını aktaran Başkan Gürkan, “Depremin ardından adeta bütün Türkiye seferber oldu. Herkes ama herkes depremzedeler için elinde, yüreğinde ne varsa paylaştı. Muhteşem bir dayanışma örneği verildi. Ama hala ihtiyaç çok. Özellikle barınma, hijyen, gıda ihtiyacı çok fazla. Dayanışmamızı sürdüreceğiz. Sürdürmek zorundayız” ifadelerine yer verdi.

Buradan elde edilecek gelirin depremzedelere bağışlanacak olmasının çok anlamlı olduğunu söyleyen Gürkan, katkı sunan herkesi kutlayarak teşekkür etti.

Depremlerin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinden beri hem aile olarak hem şirketler olarak hem de toplum olarak ülkece çok ciddi seferber olduklarını söyleyen Sergi organizatörü Yağmur Tuzcu, yardımların sürekliliğinin önemini her geçen gün daha iyi anladıklarını ve depremzedelere destek olmak için bu şekilde bir organizasyon planladıklarını ifade etti.

Sergide 79 eser bulunduğunu söyleyen Tuzcu, eserleri teslim alırken sanatçılarla bir protokol imzaladıklarını ve gönüllülük esasına göre herkesin yüzde kaç bağış yapmak isterse o kadarını bağışladığını belirtti.

Burada yer aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Sanatçı Aynur Uysal, depremzedelere bir nebze de olsa destek vermek için eserlerini buraya koyduğunu ve gelirin tamamını depremzedelere bağışlayacağını aktardı.

Sergiyi dolaşan vatandaşlardan Neşe İleri, serginin çok güzel olduğunu belirterek, buradan elde edilecek gelirlerin depremzedelere bağışlanmasının da güzel bir yardımlaşma örneği olduğunu aktardı.

Doğukan Vurgun