Sağlık Müzesi'nde Türk müziği konseri

Sultan 2. Beyezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Türk müziği konseri düzenlendi.

Sağlık Müzesi'nde Türk müziği konseri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Sorumlusu ve Genel Sekreter Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Akıncı konser öncesi yaptığı konuşmada, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaptıklarını belirtti.

"Kalplerimize su serpecek, gönüllerimizi titretecek bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz" diyen Akıncı, "Bize bu güzel etkinliği düzenleme fırsatı veren başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin'e en derin ve kalbi duygularımızla teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyorum." şeklinde konuştu. 

Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arda Göksu da Osmanlı Darüşşifası'nı günümüzde gerçek anlamda yaşatan tek müze olan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'nde, sanatseverler ile bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Türk Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziği'nin unutulmaz eserlerine yer verildiği konsere Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademisyenlerin, öğrencilerin ve sanatseverler katıldı.
AA