Sağlık çalışanlarının sorunları konuşuldu

Türk Sağlık Sen Edirne Şubesi Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanlarının sorunları hakkında basın açıklaması düzenledi.

Sağlık çalışanlarının sorunları konuşuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Sağlık Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat, sağlık çalışanlarının yaşadıkları zorlulara değinerek, 11 Mart’tan itibaren tüm sağlık çalışanlarının koronavirüs ile mücadele ettiğini söyledi.

Tüm zorluklara rağmen sağlık çalışanlarının olağanüstü bir çalışma azmini ortaya koymuş ve hayatlarını hiçe sayarak aylarca ailelerinden uzak kalmış olduklarını aktaran Kanpolat, “Hepinizin bildiği gibi Sağlık çalışanları olarak halkımızın sağlığı için gündüz sevişlerde polikliniklerde gecemizi gündüzümüze katarak Cumartesi Pazar demeden hastalarımızın tedavilerini yapmak için çabalıyoruz. Sağlık çalışanlarının sorunu Covid – 19 ile başlamadı. Yaklaşık 9 aydır adına performans sistemi denilen süreçle başladı. Performans sistemi ile her kesin iş yükü neredeyse 10 kat artmasına rağmen ek ödemeler adım adım kesildi.” Şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının bugünler de epey yorgun olduğunu belirten Kanpolat, Virüsle mücadele eden kahramanların başka sorunlarla boğuşmaları sona ermelidir. Umut ediyoruz ki sağlık çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine bakış açısı değişir.” Dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından bir sağlık çalışanın üzerine toprak atılarak temsili olarak sağlık çalışanlarının yaşadıkları anlatıldı.

Burcu Temel