Sağlık çalışanları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti

​​​​​​​Edirne'de sağlık çalışanları tarafından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin sessiz yürüyüş yapıldı.

Sağlık çalışanları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tıp fakültesi öğrencileri Selimiye Camisi Arasta Çarşısı önünde toplanarak beyaz önlükleriyle yürüdü. İsrail’i protesto eden sağlık çalışanlarının yürüyüşü Saraçlar Caddesi’nde sona erdi.

Tıp fakültesi 4’ncü sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe -Kilit harekatında bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucu şehit olan 6 asker için başsağlığı diledi.

40 ilde hekimler tarafından eş zamanlı düzenlenen sessiz yürüyüşün 6’ncı haftasında Filistin’deki masumların sesi olmak için yürüyüşü düzenlediklerini belirten Çetindağ, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı bu soykırımın sesini kısmak için işbirlikçilerin sosyal medya ağlarında Gazze’de yaşananları aktaran paylaşımlara erişim kısıtlaması getirdiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’ye karşı zulmü duyuran birçok sosyal medya hesabı haksız yere kapatıldığını aktaran Çetindağ, “Erişim kısıtlamasına gitmeyen Twitter’ı da hedef alan, başta Disney olmak üzere eli kanlı işbirlikçiler, Twitter’a dava açarak bu zulmün duyulmasını engellemeye çalışmaktadır. İsrail’in en büyük düşmanı gerçeklerdir. Gerçeğin temsilcileri basın mensupları ve gazetecilerdir. İsrail onlarca yıldır gazetecileri hedef almaktayken, sadece 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 98 gazeteci öldürüldü. Nerede basının özgürlüğü , nerede dokunulmazlık ? Dünyada hakim güç olarak görünenlerin samimiyetini işte buradan okuyabilirsiniz.” Dedi.

8 milyar insan, bir grup azgın işgalcinin pervasızca sürdürdüğü soykırıma daha fazla seyirci kalmaması gerektiğini belirten Çetindağ, “Durumu kritik 5000 yaralının acilen tahliye edilmesi için Refah sınır kapısı derhal açılmalıdır! Refah sınırında utanç tümörleri gibi bekleyen insani yardım tırlarının acilen Gazze içine geçişi sağlanmalıdır.  7 Ekimden bu yana Gazze'de; İşgalci Siyonist İsrail saldırılarında şehid olanların ve kayıpların sayısı; 27 bin’i geçti! 8.000 çocuk öldürüldü!  6.200 kadın öldürüldü!

310 Sağlık çalışanı, 97 Hekim öldürüldü! Şifa Hastanesi başhekimi, el Awda Hastanesi Müdürü dahil 99 hekim ve sağlık çalışanı işgalciler tarafından tutuklandı. Hastanelerden, ailelerinin yanından gözaltına alınıp kıyafetleri zorla çıkartılarak elleri bağlı şekilde bilinmeyen yerlere götürülüp alıkonulan sivillerin katledildiği haberleri geliyor! İşgal güçleri insanlığa ait tüm değer ve sınırları çiğneyerek katliamlarına devam ediyor!” dedi.

İsrail’in Gazzeye saldırılarında verilen tahribatlardan bahseden Çetindağ şunları kaydetti;

“52.600 konut,  282 okul ve üniversite 126 hükümet binası 112 cami 90 okul ve üniversite binası 23 Hastane, 53 sağlık ocağı bombalarla tamamen yıkıldı! 102 ambulans imha edildi! 254 bin konut, 200 cami, 3 kilise, 140 sağlık kuruluşu hedef alındı, tahrip edildi ve kullanılamaz durumda! 7.000 kişi hala kayıp! Kayıpların %70'i çocuk ve kadınlardan oluşuyor! Gazze Şeridi'nde yerinden edilen 1.9 milyon Filistin halkı; barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor! 1034 çocuk, kanser veya diyaliz hastası, 10 bin kanser hastası, 45 bin hamile ve 68 bin emziren kadın bakıma muhtaç halde, kansızlık, kanama ve ölüm riskiyle karşı karşıya! Hastaneler zorla boşaltıldı, artık neredeyse hiçbir sağlık hizmeti verilemiyor. 53 bin yaralı var! Çok Acil tıbbi müdahale yapılmazsa 5000 yaralı için artık çok geç kalınmış olacak! Bu dehşet tabloyu seyreden Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, NATO... Sizlere sesleniyoruz: İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal ediliyor. Binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katlediliyor.”