Sağlık çalışanları doktorun silahla tehdit edilmesini protesto etti

Edirne'de sağlık çalışanları 1. Murat Devlet Hastanesine silahla doktorun tehdit edilmesini protesto etti.

Sağlık çalışanları doktorun silahla tehdit edilmesini protesto etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları sağlıkta şiddetin sonlanması için gerekenlerin yapılmasını talep etti ve yaşanan olayı kınadı.

Sağlık çalışanları adına açıklama yapan Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Erhan Turhan, sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Sağlıkta şiddetin affedilemez bir suç olduğunu belirten Turhan, “Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırılar, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır. Sağlık çalışanına uygulanan şiddet, topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması üzüntü verici olduğu kadar, bezdirici ve düşündürücüdür. Günün en ıssız vakti olan sabahın dördünde tüm büyükler, tüm idari amir sıfatı olanlar, ilin tüm ileri gelenleri yataklarında uyurken, işte o gece acilde görevli üç arkadaş başta olmak üzere, acil bünyesindeki diğer birimlerde, yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde, yataklı servislerde, 112 istasyonlarında dur durak bilmeden, uykuyu aklına getirmeden karınca misali çabalayan sağlık mesleği mensuplarıdır.” Dedi.

Turhan, hastanelerin niteliği ve niceliği bakımından onlarca kamu görevlisinin kamu yararına bir kurum olduğuna dikkat çekti.

Türk Sağlık-Sen Edirne Şube Başkanı Alim Kanpolat ise sağlık çalışanlarının canla başla kamuya hizmet verdiğini vurguladı.

Kanpolat, sağlıkta şiddetin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.

Bir daha sağlıkta şiddet olayı yaşamak istemediklerini dile getiren Kanpolat, “Çalışma arkadaşlarımızı korumak istiyoruz. Hastanede çalışan doktorumuzu ve sağlık personelimizi korumak için gerek polis gerekse jandarmanın 7/24 esasına göre nöbet tutan personelimizin güvenliğini sağlaması gerekmektedir. Durum bu kadar önemlidir.” İfadelerini kullandı.

Doğukan Vurgun