Saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu, Büyük Önder Atatürk anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85'inci yılında Edirne'de de törenlerle anıldı. Edirne'de saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat adeta durdu.

Saatler 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu, Büyük Önder Atatürk anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Atatürk Anıtı Heykeli önünde düzenlenen törende Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Berat Acar, Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri anıta çelenk sundu.

Ulu Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte trafik akışı durdu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Protokol üyeleri daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti ziyaretinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası'nı ziyaret etti.

Atatürk'ü saygı, rahmet ve minnetle andıklarını belirten Vali Sezer, şeref defterini imzaladı. Vali Sezer, "Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize ve ordumuza önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturmuş ve diğer uluslara timsal olmuştur" ifadelerine yer verdi.

Atatürk Odası'ndaki ziyarette duygu dolu anlar yaşayan 84 yaşındaki Mukaddes Kokeralp Çırak, gözyaşlarına hakim olamadı.  

Anma törenine AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Özlem Ceylan