Saadet Partisi'nden İsrailli yetkililere suç duyurusu

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına suç duyurusunda bulunuldu.

Saadet Partisi'nden İsrailli yetkililere suç duyurusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Edirne İl Başkanlığı ve partililer, İsrail'in Filistin'e düzenlediği saldırılara ilişkin İsrailli yetkililer hakkında Edirne Adliyesine gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Avukat Sinan Tekin adliye önünde yaptığı açıklamada,  Filistin’e karşı insan hakları ve savaş hukuku ihlalleri ile soykırım suçları sebebiyle, tüm bu suçların faili olan İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

İl Başkanı Tekin, “Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı insan hakları ve savaş hukuku ihlalleri ile soykırım suçları sebebiyle, tüm bu suçların faili olan İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere toplandık. İsrail işgal rejimi; 1948'den bu yana adım adım Filistin topraklarını işgal etmekte; akıl almaz zulüm ve cinayetlerle dünyanın gözü önünde bir soykırım gerçekleştirmektedir. Geçmişte; Şabra ve Şatilla'da, El Halil'de, Kudüs'te gerçekleşen katliamlarına, 2023 senesinde Gazze'de devam ediyorlar. İsrail; Gazze'de, dünya tarihinin en alçak soykırımına devam ediyor. Çocuk hastaneleri, ambulanslar, evler bombalanıyor; fosfor bombalarıyla her gün yeni savaş suçları işleniyor; su, elektrik ve internet kesilerek Gazze adeta bir toplu mezara dönüştürülmeye çalışılıyor. 7 Ekim günü, Filistinli direnişçilerin meşru müdafaa hakkını kullanmaya başlamasından sonra, terör rejimi İsrail, dünya çapında, büyük bir algı operasyonuna başladı. Filistinlileri terörist, kendilerini ise mazlum göstermeye çalışarak, alçakça bir manipülasyona giriştiler. Sözde aydınlar, sözde akademisyenler, en büyük medya grupları, global şirketler bu sahtekarlığa destek verdi.” Dedi.

Doğukan Vurgun