Polis ekiplerinden Sabuni Mahallesi'nde 'Huzur ve Güven' toplantısı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce koordine edilen Huzur ve Güven toplantıları devam ediyor. Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman ile görüşen ekipler, mahalle sakinlerinden gelen talep ve şikayetleri dinleyerek ilgili birimlere iletmek üzere not aldı.

Polis ekiplerinden Sabuni Mahallesi'nde 'Huzur ve Güven' toplantısı

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde ara verilen  mahallelerde huzur toplantılarına yeniden başladı. Sabuni Mahallesi'ndeki bir kahvehanede gerçekleşen toplantıda, vatandaşlar istek ve sıkıntılarını polis ekiplerine anlattı.

Çarşı'nın merkezine yakın bir noktada bulunan Sabuni Mahallesi'nde yaz sezonu ile birlikte artan şikayetler mahalle sakinlerince Muhtar Aykut Yaman'a iletildi. Talep ve şikayetleri not alan Yaman, durumu toplantıda yer alan ilgili birimlerin müdür, amir ve ekipleri ile paylaştı.

Polis ekiplerinden Sabuni Mahallesi'nde

 Düzenlenen toplantıya Asayiş, Trafik, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, Cumhuriyet ve Selimiye Polis Merkezi Amirleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi, Göçmen Kaçakçılığı birimlerinin ekipleri, mahalle sakinleri ve esnaflar da katılım sağladı.

Mahalle sakinlerine, suç ve suçlulara karşı vatandaş olarak duyarlı olmaları, dolandırıcılık, kadına yönelik şiddet olaylarına karşı dikkatli olmaları, özellikle KADES uygulamasının aktif olarak kullanılması ve suçla mücadelede neler yapılması gerektiği yönünde bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca toplantıya katılan mahalle sakinleri de aklına takılan soruları polis ekiplerine sorma imkanı buldu.

Polis ekiplerinden Sabuni Mahallesi'nde

Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve mahalle sakinlerinden aldıkları talep ve şikayetleri emniyet müdürlüğü ekiplerine bildirdiklerini söyleyen Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, ilgili birimlerin amirlerine ve polis ekiplerine teşekkür etti.

Yaz sezonu ile birlikte kentteki turist yoğunluğunun arttığına değinen Muhtar Yaman, mahallenin tam merkezde olması nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı bir polis noktası oluşturulabileceğini ve geceleri devriye dolaşan bekçi sayısının arttırılabileceğini de ekiplere iletti.

Mahallelerde huzur ve güven toplantılarının devam edeceğini belirtildi.

Özlem Ceylan