Polis ekiplerince okul servis şoförlerine eğitim verildi

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, yeni dönem eğitim ve öğretim Yılı öncesinde öğrenci servis sürücülerine yönelik bilgilendirme semineri düzenledi.

Polis ekiplerince okul servis şoförlerine eğitim verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı öncesi okullarda olduğu gibi kurumlar tarafından da çeşitli hazırlıklar yapıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri tarafından taşımalı eğitim okul servis şoförlerine yönelik servis şoförleri yönetmeliği hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Türkiye genelinde tüm okullarda 11 Eylül 2023 Pazartesi günü eğitim öğretim dönemi başlayacak. Bu çerçevede "Okul Yolunda Her Şey Yolunda" sloganıyla ülke genelinde başlatılan kampanya çerçevesinde, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servis şoförlerine yönelik trafik güvenliği eğitimi ve bilgilendirme faaliyetleri ile ilgili seminer verdi.

İl Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde ayrıca alkollü araç kullanmanın zararları alkol simülasyon gözlüğü taktırılarak uygulamalı olarak gösterildi.

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesi seminere katılan servis şoförlerine, emniyet kemeri takmanın önemi, araç kullanırken telefonla konuşmanın getirdiği olumsuzluklar gibi noktalara da dikkat edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Özlem Ceylan