Polis Ekipleri, duyarlılığı arttırmak için stant açtı

Türk Polis Teşkilatının 179. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Saraçlar Caddesi'nde tanıtım stantları açıldı. Stantları dolaşarak ekiplerden bilgi alan Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Edirne'nin daha güvenli hale gelmesi için 24 saat her noktada kesintisiz hizmet verdiklerini ifade etti.

Polis Ekipleri, duyarlılığı arttırmak için stant açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde açılan stantlarda vatandaşlara hem çeşitli hediyeler dağıtıldı hem de bilgilendirici afiş ve broşürler dağıtıldı.

Ekipler çocuklara ve vatandaşlara broşür dağıtarak teşkilatı ve birimleri tanıttı. Vatandaşlara çeşitli hediyeler dağıtan ekipler çocuklara balon ve kalem verdi. Çocuklar polisler eşliğinde ekip araçlarına binerek siren ve ekipman hakkında bilgi aldı.

Standın dışında cadde üzerine kurulan LED ekranla birlikte emniyetin yaptığı faaliyetlerin yer aldığı videolar gösterime sunuldu.

Stantları tek tek dolaşan Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Etkinlikte Müdür Karaburun'a eşi ve aynı zamanda Polis Eşleri Derneği Edirne Şubesi Başkanı Aynur Karaburun   ile çocukları da eşlik etti.

Vatandaşlarla da sohbet eden Müdür Karaburun, her türlü dolandırıcılık ve benzeri olaylar karşısında polise bildirmekten çekinmemeleri gerektiğini ifade etti.

Stantları dolaşan vatandaşlar, çocuklarını polis ekiplerinin motosikletlerine bindirerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 179. Kuruluş yılını kutladıklarını belirten Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun,  halkın yoğun olarak bulunduğu Saraçlar Caddesi'nde stant açtıklarını ve yaptıkları faaliyetleri tanıttıklarını söyledi.

"Suçla ve suç önleme ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz"

Suçlar ve suç önleme ile ilgili bilgilendirme yaptıklarını belirten Müdür Karaburun, "Vatandaşlara suç ile karşı karşıya kalınca nasıl bir davranış sergileyecekler onlara ilişkin bilgilendirme yapıyoruz. Özellikle dolandırıcılık suçuyla ilgili vatandaşlardan beklentilerimiz var. Bu konularda faaliyetlerimiz ile ilgili vatandaşlarımızın hizmetinde olduğumuzu bir kez daha bu vesileyle kendilerine iletiyoruz" dedi.

"Edirne’mizin daha güvenli hale gelmesi için 24 saat her noktada kesintisiz hizmet"

Vatandaşlarla bizzat temas halinde olmak için faaliyetlere katılmak istediğini aktaran Müdür Karaburun, "Ülkemizin dört bir yanında kaçakçılıkla, organize suçlarla terörizmle mücadele ve her türlü asayiş olayının önlenmesi ile ilgili fedakarca çalışan meslektaşlarımın 179. Kurtuluş yılını tekrar tebrik ediyorum. Tüm meslektaşlarımın fedakar ailelerine şükürlerimi sunuyorum. Milletimiz emin olsun polisimiz Edirne’mizin ve ülkemizin daha güvenli hale gelmesi için 24 saat her noktada kesintisiz hizmet vermektedir. Halkımızın emrindeyiz halkımızın hizmetindeyiz.  Nerede bir ihtiyaç varsa, destek olacağımız ne varsa her türlü halkımızın desteği için yanındayız. Bununda 179 yıldır gururunu yaşıyoruz. Rabbimden şehitlerimizi cennetinde ağırlamalarını niyaz ediyoruz.   Tüm gazilerimizi rahmet diliyoruz. Hayatta olan gazilerimize de şükranlarımızı arz ediyoruz. Halkımızda sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz Polis yanı başınızda,  her yerde her zaman bizim kapımızı çalabilirsiniz. Emrinizdeyiz" ifadelerine yer verdi.

"Emniyet Müdürü Karaburun'dan vatandaşlara çağrı"

İhbar mekanizmalarımızın ciddi işlemesini istediklerini belirten Müdür Karaburun,

"Edirne halkı bu noktada çok duyarlı. Suç şüphesi olduğu zaman bunu polise bildirmekten çekinmesinler. bizim için en büyük destek bu. 112, 155 ve en yakın polis merkezine bunu bildirebilirler.  Bizim çok güzel uygulamalarımız var.  KADES uygulamamız var.  Mutlaka kadınlarımızın KADES uygulamasını kullanmasını istiyoruz.  Herhangi bir şekilde sıfır  toleransla gittiğimiz noktalardan bir tanesi kadına şiddet. Bu noktada KADES uygulamasının çok büyük faydasını görüyoruz.  KADES uygulamasını mutlaka telefonlarına indirmelerini istiyoruz.  Uyuma uygulamamız var Bunlar bizim için kıymetli uygulamalar " dedi.

Vatandaşların bir olayla karşılaştıklarında doğru ve zamanında bilgilendirme yapmalarının büyük fayda ve destek sağlayacağını aktaran Müdür Karaburun, şüpheli bir durum karşısında mutlaka polise bildirmeleri gerektiğine değindi.

Burcu Temel