Pazarkule Sınır Kapısı'nda yeni binalarda sistem denemeleri başladı

Edirne'de ticari ve ekonomik açıdan çok kritik bir nokta bulunan Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen modernizasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Pazarkule Sınır Kapısı'nda yeni binalarda sistem denemeleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan sınır kapısında tek olan peron sayısı, 3 giriş, 3 çıkış olmak üzere 6'ya çıkarıldı. Gümrük sahasının 4 bin metrekarelik kullanım alanı, 22 bin metrekareye kadar genişletildi. Sınır kapısındaki çalışmalarda sona gelinirken, yeni binalarda sistem denemeleri başladı.

Pazarkule Sınır Kapısı arama hangarı, sosyal donatı ve personel binaları ile modern bir görünüme kavuşacak. Yolcu binasında idari üniteler, zemin katta alışveriş mağazaları bulunuyor. Sınır kapısında bunun yanında x-ray ofisi, mobil x-ray ve köpek eğitim merkezi, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünün bulunduğu bina da yer alıyor.

                Lojistik, ihracat ve yolcu giriş çıkışları açısından büyük öneme sahip olan Pazarkule, Bulgaristan'a açılan sınır kapısı olan Kapıkule'deki yükü de azaltacak. Yaz aylarında oluşan gurbetçi yoğunluğunun azaltılması açısından da        büyük öneme sahip Pazarkule, yeni görünümü ile hizmet vereceği günleri bekliyor. 2021 yılının Aralık ayında başlayan modernizasyon çalışmalarında sona gelindi. Çarşamba günü bakanlık heyeti gelecek ve bina kabul çalışmaları başlayacak.

                Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen modernizasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çalışmaların tamamlanmasının ardından sınır kapısındaki kapasitenin arttırılmasıyla kent ticareti ve turizmin de canlanması bekleniyor.

Doğukan Vurgun