'Pazarkule, modernizasyon çalışmaları sonrası hak ettiği görünüme kavuştu'

Edirne merkeze bağlı Karaağaç Mahallesi'nde bulunan ve Yunanistan'a açılan Pazarkule Sınır Kapısı'nda 2 yıl önce Aralık ayında başlatılan modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından geçişlerin artması hem bölgeye hem de kente katkı sağlıyor. Pazarkule Gümrük Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarının ardından hak ettiği görünüme kavuştuğunu söyleyen Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Yurt dışından gelen insanların ilk önce Karaağaç Mahallesi'ne uğradığını ve buradaki esnafa da katkısı olduğunu aktardı.

'Pazarkule, modernizasyon çalışmaları sonrası hak ettiği görünüme kavuştu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pazarkule Sınır Kapısı'nda 1 giriş ve 1 çıkış olan peron sayısının, 3 giriş ve 3 çıkış olmak üzere 6'ya çıkarılması, gümrük sahasındaki 4 bin metrekarelik kullanım alanının 22 bin metrekareye kadar genişletilmesisonrası hem daha modern bir görünüm oluşturuldu hem de oluşturulan arama hangarı, sosyal donatılar, personel binaları, yolcu binasındaki idari üniteler, zemin kattaki mağazalarla yolcuların daha konforlu giriş çıkışları sağlandı.

PazarkuleSınır Kapısı'nın, özellikle yaz aylarında Kapıkule’de yaşanan yolcu yoğunluğunu azaltmada da alternatif bir güzergah olduğunu söyleyen Muhtar Korkan, yapılan çalışmanın hem kente hem de Karaağaç Mahallesi'ne katkı sağlamaya başladığını ifade etti.

Pazarkule Gümrük Kapısı'nın modernizasyon çalışmalarının ardından hak ettiği görünüme kavuştuğunu söyleyen Karaağaç Mahallesi Muhtarı Agah Korkan, Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere Karayolları ve devletin ilgili birimlerine teşekkür etti.

"Bütün gönül yorgunluğum bitiyor"

Pazarkule Sınır Kapısı'nın yıllar sonra hak ettiği görünüme kavuşmasının hem kente hem de Karaağaç Mahallesi'ne büyük katkı sağladığını söyleyen Muhtar Korkan,"PazarkuleGümrük Kapısı üvey evlat görme muamelesinden kalktı. Oraya gittiğim zaman bütün gönül yorgunluğum bitiyor. Pazarkule'ye gittiğimde sanki dünyaya yeniden gelmiş gibi mutlu oluyorum. Çünkü oradaki güzelliği görünce hayran kalıyorum.  Yurt dışından gelen insanlar ilk önce Karaağaç mahallemize uğruyor. Orasının modernize edilmesi bizler için de sevindirici bir durum oldu. Giriş çıkışlar arttı. Yapılan çalışmalar hızlı şekilde tamamlandı ve gurbetçi sezonuna yetişti" ifadelerine yer verdi.

"Belediye başkanı talimat verse yapılabilir"

Pazarkule yolundan merkeze doğru gelirken oradaki kavşağın badanasıyla, camları kırık olan yerleriyle kötü görüntü oluşturan ne varsa tam teşekküllü olarak yapılması gerektiğini düşündüğünü belirten Muhtar Korkan, belediye başkanının talimatıyla duvarların bembeyaz boyanması ve güzel modern bir görünüm oluşturulmasının bu bölgeyi daha ilgi çekici hale getirebileceğini söyledi.

Özlem Ceylan