Öztürk, 'Buğday ekili araziler için mükemmel bir iklim yaşanıyor'

Son bahar ve kış aylarında beklenilen yağışların gerçekleşmemesi çiftçileri korkuttu. Özellikle Mart ve Nisan aylarında Trakya'ya düşen yağışlarla çiftçiler rahat bir nefes aldı. Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, buğday için mükemmel bir iklimin olduğunu söyledi.

Öztürk, 'Buğday ekili araziler için mükemmel bir iklim yaşanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mart ve Nisan aylarında bölgeye düşen yağışlar tane dolduran buğdaylarda verim beklentisi yükseltti. Son bahar ve kış aylarında beklenilen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle umutsuzluğa kapanan çiftçilerin yüzü Nisan yağışlarıyla güldü.

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, buğday ekili araziler için mükemmel bir iklimin yaşandığını belirtti.

Tane dolduran buğday için anlık durumun iyi olduğundan bahseden Öztürk, “Yağış alındı, hava sıcaklığı normal ve poyraz rüzgârları esiyor. Son aldığımız yağışlar buğdayları kurtarmaktan ziyade mükemmel bir hale getirdi. Mevsim normallerinin üzerinde tam zamanında gelen yağış kışın açığını kapattı ve şu anda çok iyi bir şekilde gidiyor. Buğdayın hem verimini hem de kalitesini olumsuz etkileyecek hava şartları olmazsa bu sene güzel bir verim alacağımızı tahmin ediyoruz. Kesin olarak konuşmak için önümüzde 15 gün var. Olgunlaşması henüz tamamlanmadı.  Mevsim normalleri bu şekilde giderse iyi bir verim alabiliriz.” Dedi.

Buğdaylarda görülen pas hastalığına karşı çiftçilerin gerekli ilaçlamayı yaptığını ifade eden Öztürk, ilaçlama yapmayan çiftçilerin ilerleyen günlerde zararını göreceğini ve yüzde 30 ila 40 oranında verim kaybı yaşayacağını kaydetti.

Doğukan Vurgun