Oto tamircilerde bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı öncesi uzun yola çıkacak vatandaşlar araç servislerinde yoğunluk oluşturdu. Bakıma giren araçlar kapsamlı bir çalışmadan geçerek araç sahiplerine teslim ediliyor.

Oto tamircilerde bayram yoğunluğu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayram tatili için araçlarıyla seyahate çıkmak isteyen vatandaşlar, oto tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

21 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başladı. Tatil döneminde araçlarıyla seyahate çıkacak olan vatandaşlar oto tamircilerin yolunu tuttu.

Bakıma giren araçla 32 farklı aşamadan geçerek araç sahiplerine teslim ediliyor.

Havaların ısınması nedeniyle araç lastiklerinin kontrol edilmesini gerektiğini belirtti.

Araç sahiplerinin kış lastiklerini değiştirip yaz lastiklerine geçtiği takdirde problem yaşamadan yola çıkabileceklerini ifade eden Teknisyen Araç Teknisyeni Mustafa Güne, “Yolda kalmamak ve can güvenliğinin her şeyden önemli. Fren balataları, fren sistemleri, fren hidroliklerini ve motorun soğutma sıvısının kontrol edilmesi gerek. Uzun yola çıkacak olan vatandaşların konforlarının da önemli.” Dedi.

Gece yolculuk yapacak sürücülerin far ampullerini kontrol ettirmesi gerektiğini ifade eden Güne, Ramazan Bayramı öncesi araçların bakımlarını ve kontrollerini mutlaka aksatmadan yapmaları gerektiği aktardı.

Araçların ön takımlarının elden geçirilmesi ve kontrol edilmesinin önemine vurgu yapan Güne, “Uzun yola çıkacak vatandaşlar bakım yaptıramıyorlarsa bile kontrole gelsinler ve araçlarında ki problemlerin ne olduğunu bilsinler. Dizel araçlarda arabanın verimliliği için uzun yol sonrası 1 dakika rölantiden sonra durdurması, motor sağlığı için daha güvenli. Sıvı seviyelerinin kontrol edilmesi, yağ bakımının yapılması hayati önem taşıyor. Havalar sıcak, ısı değerleri artıyor. Olası bir felaketten kaçınmak için uzun yola çıkanların bunlara dikkat etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun