Orman köylerine 2023 ve 2024 yılında dağıtılan yakacak odun miktarı açıklandı

​​​​​​​Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Meclis Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli gerçekleştirildi. Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Erdinç Can, Edirne ve ilçelerindeki orman köylerine 2023 ve 2024 yılında dağıtılan yakacak odun miktarını açıkladı.

Orman köylerine 2023 ve 2024 yılında dağıtılan yakacak odun miktarı açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Meclis Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli gerçekleştirildi. Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu Başkanı Erdinç Can, Edirne ve ilçelerindeki orman köylerine 2023 ve 2024 yılında dağıtılan yakacak odun miktarını açıkladı.

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Meclis Başkanvekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunmasının ardından raporların görüşülmesine geçildi.

Su, Kanalizasyon ve Katı Atık Hizmetleri Komisyonu Başkanı Serdar Çığla, OREKAB’ın son durumu ile ilgili sunum yaptı. Edirne’ye bağlı Uzunköprü, Meriç, Kırcasalih, Subaşı ve Küplü Belediyelerinin ve İl Özel İdaresi’nin ortak olduğu OREKAB birlik ortakları bölgesinden gelen çöp miktarları, katı atıkların toplanması, atıklardan enerji üretimi hakkında komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler açıklandı.

Birlik üyeleri tarafından 11 milyon 717 bin 34,46 TL ödendiği belirtildi. Çığla, tüm canlıların sağlıklı bir çevrede yaşamasının sağlanması gerektiğini ve gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmanın öncelik olması gerektiğini aktardı.

Ardından Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyon raporunu Komisyon Başkanı Erdinç Can okudu. Orman köylerine yapılan odun dağıtımları hakkındaki raporda, il ve ilçelerde orman köyleri kapsamında her yıl yakacak odun dağıtımı yapıldığını, kaç köyün bulunduğunu, dağıtılan odunların ster maliyeti ve kişi başına verilen miktar hakkında Meclis üyeleri bilgilendirildi.

Konu hakkında komisyon tarafından yapılan araştırmalar ve incelemeler neticesinde, Edirne Orman Müdürlüğünce 2023 yılında 17 köye toplam 6 bin 476 ster zati yakacak odun verildiği aktarıldı. Yakacak odunun 1 ster maliyetinin 231 lira olduğu belirtildi.

2024 yılında ise 2 köye toplam 747 ster zati yakacak odun verildiği belirtildi. Yakacak odunun 1 ster maliyetinin 360 lira olduğu aktarıldı.

Keşan Orman İşletme Müdürlüğünce 2023 yılı içerisinde Keşan, Enez ve İpsala ilçelerine bağlı 37 köyde bin 819 kişiye ster maliyeti 221 lira olmak üzere 8 bin 764 ster yakacak odun verildiği aktarıldı.

Daha sonra Şehitlikler ve Şehit Ailelerini Koruma Komisyon raporunu Komisyon Başkanı Sezgin Gündoğdu okudu.

Seyit Ahmet Paşa Şehitliği hakkındaki raporda, Seydiköy Şehitliğinin Anıt mevcut olup zamanla anıtta yıpranmalar, bozulmaların meydana geldiğini komisyon tarafından tespit edildiği belirtildi.

Sezgin, Seyit Ahmet Paşa Mezarı ve Türbesindeki mermer bloklarının düştüğünü ve şehitliğe uygun bir bayrak direği bulunmadığını aktardı.

İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce Seyir Ahmet Paşa Şehitliği ile ilgili eksikliklerin giderilmesi komisyonca uygun görüldüğü belirtildi.

 Son olarak Eğitim kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon raporunu Komisyon Başkanı Halil Akdağ okudu.  Doğalgaz Dönüşümü Gerçekleşen okullar hakkındaki raporda, 2021 yılından 2023 yılına kadar İl Özel İdaresi tarafından okul ve kurumların doğalgaz dönüşümü gerçekleşen ve dönüşümü devam eden çalışmalar Meclis üyeleriyle paylaşıldı.

2021 yılından 2023 yılına kadar Havsa, Süloğlu, Meriç, Uzunköprü, Lalapaşa ve İpsala’da olmak üzere toplam 37 okul ve kurumların doğalgaz dönüşümleri tamamlandığı belirtildi.  Havsa, Meriç, İpsala ve Uzunköprü olmak üzere toplam 4 okulun 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Yaz döneminde doğalgaz dönüşümünün planlandığı aktarıldı.  

Burcu Temel