Optisyenden sahte olarak üretilen kalitesiz camlardan uzak durun uyarısı

Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte güneş gözlüğü kullanımı da artmaya başladı. Birçok kişi gözlüğü güneşten korunmak için kullansa da, bazıları ise aksesuar amaçlı kullanıyor. Optisyen Serpil Şinikçi, güneş gözlüğü alacaklara dikkat etmesi gereken noktalar konusunda uyarıda bulundu.

Optisyenden sahte olarak üretilen kalitesiz camlardan uzak durun uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte güneş gözlükleri de raflardaki yerini aldı. Bu durumu fırsat bilen merdiven altı satıcıları da piyasaya çıkıyor. Gözlük almayı düşünen vatandaşlara uyarıda bulunan Optisyen Serpil Şinikçi, göz sağlığı için sahte güneş gözlüklerinden uzak durulması gerektiğini aktardı.

Güneş gözlüğü alırken vatandaşların tanıdıkları gözlükçüleri tercih etmelerinin çok önemli olduğunu belirten Şinikçi, yaz aylarında güneşli havadan korunmak için tercih edilen gözlüklere de talepler arttığını söyledi.

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken hususlara aktaran Optisyen Serpil Şinikçi, sahte olarak üretilen kalitesiz camlardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte ultraviyole ışıklarının yoğunlaştığını dile getiren Şinikçi,"Bunlar son zamanlarda küresel ısınmadan ve atmosferdeki farklı deformasyonlardan dolayı çok fazla hissedilebilir hale geldi.  Güneş gözlüğü sağlığımız için önemli bir yere sahip. Güneş gözlüğü alırken güvenilir ve bilinir optik mağazalardan alınmasına dikkat edilmeli” Dedi.

                Optisyen’in olmadığı mağazalardan gözlük alınmaması gerektiğini vurgulayan Şinikçi, “Dışarıda optisyenin olmadığı mağazalarda satılan çeşitli gözlüklerin çoğu Çin'de üretilen çeşitli plastik atıklardan yapılan camlardan oluşuyor. Bu gözlüklerin gözlere çok fazla zararı oluyor ve çerçeve kalitesi de çok düşük seviyelerde oluyor.  Optik mağazadan almak her zaman daha doğru ve daha sağlıklıdır. Bizim mağazamızda rengi fark etmeksizin hepsinde UV400 koruma mevcuttur” ifadelerine yer verdi.

                               Yüz şekline göre gözlük çerçevesi seçilmesinin altını çizen Optisyen Şinlikçi, “vatandaşlara gözlük alırken yüz şekillerine göre uygun çerçeve modeli öneriyoruz. Görünüş olarak yüze uygun çerçeve seçmek oldukça önemli. Yüz şekillerine göre ilgilenip, yönlendiriyoruz.  Rahatlık açısından önemli olan burun ve kulak kısmına oturmasıdır. Burnun üstüne oturmayan ya da yandan kulakların üstünden şakakları sıkan gözlükler uzun süre kullanımda baskı yapıp baş ağrısına neden olur.  Vatandaşlar gözlük alırken buruna oturan ve şakaklara baskı yapmayan gözlükler tercih etmeli" şeklinde açıklamada bulundu.

                Gözlük bakımının önemini vurgulayan Şinlikçi, “Yazın terlediğimiz için güneş gözlükleri çok çabuk deforme oluyor.  Gözlüklerin bizim verdiğimiz bezlerle temizlenmesini tercih ediyoruz. Onun dışında teri akıtmak için sıvı sabun ve su ile temizlemelerini öneriyoruz.  Bu şekilde gözlük camlarının daha geç çizilmesini ve çerçevenin tahriş olmasını önler.  Gözlüklerin bakımları yapılarak daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlayabiliriz” dedi.

Doğukan Vurgun- Dilek Şahin