Öksüz kalan yavru leyleklere babaları sahip çıktı

Edirne'nin Havsa ilçesine bağlı Necatiye köyünde elektrik direğine yuva yapan leylek ailesinin annesi elektrik akımına kapılıp ölmesinin ardından 3 yavru leyleğe erkek leylek bakıyor. Durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bildiren köy sakinleri erkek leyleğin yuvayı terk etmesi halinde ekiplere bilgi vermek için yuvayı gözlüyor.

Öksüz kalan yavru leyleklere babaları sahip çıktı

Necatiye köyüne her yıl yuva yapan leylek ailesi bu yılda geldi. Necatiye Köprüsü yanındaki direğe yuva yapan ailenin annesi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. Köy sakinleri iki yavru leyleğe bakan erkek leyleğin yuvayı terk etmesi halinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bilgi vermek için yuvayı gözlüyor.

DKMP ekipleri, yuvada yaptıkları inceleme gerçekleştirerek baba leyleğin yavrularına baktığını belirledi.

Yavruları doğal yaşamından koparmayacaklarını aktaran ekipler, köy sakinlerine erkek leyleğin yuvayı terk etmesini fark eder etmez kendilerine haber vermeleri yönünde söyledi.

Erkek leyleğin şimdilik terk etmediği yuvayı gözleyen köy sakinleri olası durumda DKMP ekiplerine haber vermek için hazır bekliyor.

Köy muhtarı Semih Aktan, duruma köy halkı olarak çok üzüldüklerini söyledi.

Yuvayı devamlı gözlediklerini belirten Aktan, erkek leyleğin yuvadan ayrıldığı anda ekiplere bilgi vereceklerini kaydetti.

Köy sakinlerinden Talat Akın da bu sene leylek yuvasında dişi leyleği göremediğini aktardı.

Akın, arkadaşlarına sorduğunda leyleğin elektrik akımına kapıldığını yada araba çarptığını söylediklerini belirtti.

Tesadüfen leyleği yol üzerinde ölü olarak gördüğünü ifade eden Akın, "Çok üzüldüm. Tek bir tane leylek duruyor artık. Baba leylek yavrulara bakıyor. Ben her türlü yardımı yaparım." dedi.

Doğukan Vurgun