Öğretmenler Günü'ne özel hazırlanan Atatürk resimleri sergilendi

Edirne'de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikler çerçevesinde hazırlanan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Öğretmenler Günü'ne özel hazırlanan Atatürk resimleri sergilendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında resim sergisi ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Müdürlük binasında oluşturulan alandaki serginin açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, okul müdürleri ve öğretmenler kesti. Hasan Rıza Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan karakalem ve yağlı boya resimleri ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, “Bizim için bu hafta güzel ama aslında 365 gün öğretmen mesleğini iliklerimize kadar bütün hücremizle hissederek yaşıyoruz. Öğretmenlik kutsal bir meslektir” dedi.

Mesleğe başlamasının üzerinden 35 yıl geçtiğini belirten Arpacı, bu günün anlamlı ve özel bir hatıra olduğunu aktardı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şanlı bayrağın resmedilişini görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Arpacı, "Bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ve şanlı bayrağın resmedilişini görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Emeği geçen başta okul müdürümüz, kıymetli yardımcılarımız, saygıdeğer öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Nice sağlıkla, mutlulukla, başarıyla nice yıllar diliyorum. Hepinizin öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” Dedi.

Hazırlanan sergi ve müzik dinletisinin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

İpek Esma Çeşme