Öğrencilerden oluşan grubun konseri büyük beğeni topladı

Edirne'de Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde mini konser veren 'Edirne Müzik Akademisi' öğrencileri, yoğun ilgi gördü.

Öğrencilerden oluşan grubun konseri büyük beğeni topladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği öncülüğünde oluşturulan Edirne Müzik Akademisi öğrencileri, ilk konserini Turizm Haftası etkinliklerinde verdi. Saraçlar Caddesi'nde sahne alan öğrenciler, ilgiyle izlendi ve büyük alkış topladı.

Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatıyla oluşturulan Müzik Akademisi'nde yetişerek geleceğe hazırlanan öğrenciler, ilk konserini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.

Çeşitli şarkı ve türküler çalan öğrencilere katılımcılar da eşlik etti.  Öğrencilerin gösterilerini izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, konser sonrası öğrencileri ve eğitmenleri tebrik ederek çalışmalarının devamında başarılar diledi.

"Öğrenciler sanatla buluşturduk"

Edirne'deki farklı okullardan öğrencileri sanatla buluşturduklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, "Valiliğimiz öncülüğünde başlatılan Müzik Akademisi çok güzel ilerliyor. Öğrencilerimiz bugün güzel bir icrada bulundu. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı en iyi şekilde müzik ve sanatla tanıştırmış oluyoruz. Bu etkinlikte turizm haftası dolayısıyla sahne aldılar. İnşallah 23 Nisan'da da Trakya Üniversitesi'nde bir konser verecekler. Çocuklarımızı en iyi şekilde müzikle, sanatla tanıştırmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Dezavantajlı öğrenciler 'Edirne Müzik Akademisi' projesinde keman, vurmalı çalgılar, gitar, klarnet, piyano ve ses dersleri alarak geleceğe hazırlanıyor.

İpek Esma Çeşme