Öğrenciler Sultan II. Beyazıd Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ni gezdi

Kadripaşa İlkokulu öğrencileri Sultan II. Beyazıd Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ni ziyaret etti.

Öğrenciler Sultan II. Beyazıd Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ni gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrenciler Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni öğretmenleri eşliğinde gezerek tarihi yapılar hakkında bilgi aldı.

Osmanlı İmparatorluğu'nun önemli külliyelerinden biri olan Edirne Külliyesi, tarihi mekanlarıyla öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. 1488 yılında Sultan II. Bayezid tarafından yaptırılan külliye içinde bulunan darüşşifa ve tıp medresesini gezen öğrenciler, geçmişe dair önemli bilgilerle dolu bir hafıza biriktirdi.

Sağlık Müzesi'nde darüşşifanın aslına sadık kalarak mankenlerle canlandırılması, öğrencilere tarihî bir atmosferde eğlenceli ve öğretici bir gezi sunuyor. Hastane ve tıp medresesi olmak üzere iki bölümden oluşan kompleks, Osmanlı döneminin tıp eğitimi ve tedavi yöntemlerine ışık tutuyor. Bal mumu heykellerle canlandırılan dönemin tedavi yöntemleri ve tıp eğitimi, öğrencilere gerçek bir zaman yolculuğu deneyimi sunuyor.

Müzede, dönemin atmosferini tamamlayan su ve müzik sesleri ile kokulandırmalar, öğrencilere tarihi bir dokunuş yaşatıyor. Sınıf öğretmenleri rehberliğinde öğrenciler, müzenin her bölümünü dikkatlice inceleyerek geçmişten önemli bilgiler edindi. Edirne Külliyesi, öğrencilere tarihi bir mirası keşfetme fırsatı sunarak eğitici ve keyifli bir gün geçirmelerine olanak tanıdı.

İpek Esma Çeşme