Oğlu için yürüyen Ahmet Sönmezer Edirne'ye ulaştı

Pankreas hastası oğlu için Habur Sınır Kapısı'ndan yola çıkarak yürüyüşüne başlayan Ahmet Sönmezer (58), Edirne'ye ulaştı. Sönmezer, protestosuna devam edeceğini ve sonraki durağının Ankara olacağını anlattı. Sönmezer, Edirne'nin Cumhur İttifakı ile ayağa kaldırılması gerektiğini söyledi

Oğlu için yürüyen Ahmet Sönmezer Edirne'ye ulaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sönmezer, Saraçlar Caddesi'nde protesto gerçekleştirerek sesini duyurmak için yürüyüşüne devam edeceğini ifade etti.

Oğlunun tedavi masraflarını karşılayamadığı için yürüdüğünü vurgulayan Sönmezer, Habur Sınır Kapısı'ndan başladığı yürüyüşte 2 bin kilometreyi geride bıraktığını ve Edirne'den de Ankara'ya gideceğini anlattı.

Daha önce 3 yıl boyunca CHP Adana İl binasında çalıştığını dile getiren Sönmezer, sigortasının ödenmediği gerekçesiyle işi bıraktığını ileri sürdü.

İki gündür Edirne’de olduğunu söyleyen Sönmezer, “Daha önce de bu şehri gezdim. Edirne bir köy gibi. Bence yeni Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayıyla, hükümetle el ele vererek buraya güzel bir şehir yapılaması, kentsel dönüşüm gerçekleşmesi gerekiyor. Yıllardır CHP Edirne’deydi ne oldu. Sokaklarından yolumu şaşırdım. Kalacağım yere bile polis yarımıyla gittim.” Dedi.

Sönmezer, oğlunu çeşitli hastanelere tedavi için götürdüğünü fakat bir sonuç alamadığını anlattı.

Oğlunun kırmızı reçete ilaçlara yaşadığını vurgulayan Sönmezer, protestosuna devam edeceğini, sonraki durağının Ankara olacağını belirtti.

Sönmezer, yürüyüş sırasında ayağında problem yaşadığını tedavi görerek buraya geldiğini ifade etti ve şunları kaydetti:

“Sırt çantam, poşetim var elimde ihtiyaçlarım olduğu için. Maalesef bu ağır yük olduğu gibi bacaklara iniyor. Benim imkanımda yok.2010’dan beri yeşil kartlıyım yollardan kaymakamlık ve valiliklere uğruyorum. Çoğundan alamadım yardım. Vatandaşın yardımıyla yürüyorum ya da kendi cebimden yürüyorum. Bunu da şunun için söylüyorum yolda yürüyorum ya şu tabelayı elimde görenler sen çok para alıyorsun diyorlar. AK Parti seni yönlendiriyor diyorlar.”

Doğukan Vurgun