Motosikletini ehliyetsiz arkadaşına verene 6 bin 439 lira para cezası

Saraçlar Caddesi'nde trafik ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Denetimde 2 sürücüye para cezası uygulandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Motosikletini ehliyetsiz arkadaşına verene 6 bin 439 lira para cezası

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi Ekipleri trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde motosikletlilere yönelik denetimlerine aralıksız olarak devam ediyor.

Edirne'nin trafiğe kapalı ve turistlerin en çok uğradığı noktalardan birisi olan Saraçlar Caddesi'nde araç ve motosikletlilerin girişinin yasak olduğu saatlerde vatandaşları rahatsız eden sürücüler, bazen yürümekte zorlanan insanları çileden çıkarıyor. Şikayetlerin artması sonrası denetimlerini sıklaştıran polis ekipleri, belirlenen saatler dışında bölgeye gelen sürücülere göz açtırmıyor.

Sabah 10.00'dan itibaren araç trafiğine kapatılan Saraçlar Caddesi'nde motosiklet ve araç sürücülerine yönelik denetim yapıldı.

Denetimde 2 motosiklet trafikten menedilirken 2 sürücüye ise para cezası uygulandı. Ehliyetsiz arkadaşına motosikletini veren M.A’ya 6 bin 439 lira para cezası kesildi.

Akdeniz gazetecilere yaptığı açıklamada, “Motosikletimi bir arkadaşıma emanet verdiğim için ceza yedim. Motosikleti başka bir kişiye vermemek lazımmış demek ki. Ben 6 bin 439 lira sadece motosikletimi verdiğim için ceza yedim. Bir daha kimseye motosikletimi vermeyeceğim.” dedi.

Kardeşinin motosikletine ehliyetsiz kullandığı için ceza kesilen Alper Örs’de, “Motosiklet kardeşimin, benim değil. Malzeme almaya gittim dönüşte çevirmeye girdim. B sınıfı ehliyetim var ama yetersizmiş. Yapacak bir şey yok. En kısa sürede sınava girip ehliyet alacağım. Aynı zamanda motosikletin sigortası olmadığı için trafikten men edildi.” diye konuştu.

Uygulama ve denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği belirtildi.

Doğukan Vurgun