Minik öğrencilerden çevre bilinci

Edirne Valiliği Edirne Çocuk Trafik Eğitim Parkında bir araya gelen Ayşekadın Anaokulu öğrencileri, çevre haftasını düzenlenen etkinlikle kutladı.

Minik öğrencilerden çevre bilinci
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de “Çevre Haftası” çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Edirne Valiliği Edirne Çocuk Trafik Eğitim Parkında bir araya gelen Ayşekadın Anaokulu öğrencileri çiçek ekerek çevre bilinci için farkındalık oluşturdu.

Ayşekadın Anaokulu öğrencileri hem trafik bilinci hakkında bilgilendirildi hem de çevre haftası dolayısıyla öğretmenleri eşliğinde çiçek ekerek eğlenceli vakit geçirdi. Çocuklara çevre bilincini aşılamak için etkinlikler eşliğinde farkındalık oluşturduklarını belirten Edirne Çocuk Trafik Eğitim Parkı yöneticisi Meral Bozkurt, anaokulu öğrencileri ile birlikte hem çiçek ekip hem de trafik kullarını öğrendiklerini belirtti.

"Amacımız çocuklarımıza çevre ile ilgili farkındalık yaratmak"

                Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam ve çocuklara çevre bilinci oluşturmak istediklerini belirten Çocuk Trafik Eğitim Parkı yöneticisi Bozkurt, “Doğal çevrenin korunması, sürdürülebilir yaşam çevrelerinin oluşturulması iklim değişikliği ile ilgili mücadele konularında çevre bilincinin de her geçen gün tabii ki giderek arttığı ülkemizde Dünya Çevre Günü kutlamaları çerçevesinde farkındalık yaratmak amacıyla Ayşekadın Anaokulu öğrencilerimizle birlikte bugün bir etkinlik düzenledik. Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzden yetkililerimiz de buradaydı. Küçük yaştan eğitim almak çok daha kalıcı bir öğrenmedir biliyorsunuz ki. O yüzden onlarla bir çiçek ekimi etkinliği geliştirdik burada okul müdürü arkadaşımızla iş birliği içinde olduk. Amacımız çocuklarımıza çevre ile ilgili farkındalık yaratmak. Aynı zamanda çocuk trafik eğitim parkında bizim şimdiye kadar 2019 yılında kurulduk ve 20 bine yakın öğrencimiz eğitim aldı. Çocuklarımız buraya ilk geldiğinde 112 sağlık, yangın eğitimi, afet durum yönetim eğitimi ve aynı zamanda çevre ve atık eğitimi alıyorlar. Yine çevre müdürlüğünden arkadaşlarımız görevli her gün burada. Sıfır atık projesi işte alüminyum nasıl hangi çöp kutularında kullanırız. Veya işte çevre ile ilgili yapmamız gerekenler. Denize çöp atmamamız gerektiğini öğreniyorlar. Trafik eğitimi alıyorlar burada.  Böyle değişik bir etkinlik yapmak istedik” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel