Minik öğrenciler, Trafik kurallarını uygulamalı şekilde öğrendi

Edirne'deki Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda 'Karayolu Trafik Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gösteri yapan Ayşekadın Anaokulu öğrencileri, trafik kurallarını uygulamalı öğrenme fırsatı buldu.

Minik öğrenciler, Trafik kurallarını uygulamalı şekilde öğrendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda düzenlenen programda Ayşekadın Anaokulu öğrencileri tarafından gösteri yapıldı. Düzenlenen etkinlikte yerli ve milli olarak üretilen MESAN MEDAR MTS Hız tespit sistemi ise velilerin ilgi odağı oldu.

Karayolları Trafik Haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü, Jandarma Trafik, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi, 112 Acil Çağrı Merkezi, Edirne AFAD İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme stantları kuruldu.

Karayolları Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, veliler ve öğrenciler ekiplerden bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yetişkin ve bebek hastalarda ilk yardımın önemi hakkında velileri bilgilendirdi. Jandarma ekipleri tarafından karayollarında kullanılan aktif cihazlar tanıtılarak bilgilendirme yapıldı. Ayrıca alkol denetimi ve karayolunda ihlallerin tespit için kullanılan drone cihazı, yaka kamerası hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.

Jandarma ekiplerinin Trafik Haftası kapsamında tanıttıkları cihazlar arasında en çok dikkat çeken ise yerli ve milli olarak üretilen MESAN MEDAR MTS Hız tespit sistemi oldu. Yerli ve milli olarak üretilen radar sisteminin çalışması hakkında bilgiler verilerek radar uygulaması yapıldı ve cihazın çalışma prensipleri anlatıldı.

                AFAD Edirne İl Müdürlüğü ekipleri ise asrın felaketi depremin acılarını herkesin yaşadığını ve deprem anında ve kaza kırım ekipleri ile olaylara müdahale ettiklerini anlatarak afet acil durum çantası hakkında velileri bilgilendirdi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Trafik Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada 2019 yılında kurulan Edirne Çocuk ve Trafik Eğitim Parkında toplamda 18 bin öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Edirne Çocuk ve Trafik Eğitim Parkını 2019 yılında Valiliğin destekleriyle diğer paydaş kuruluşlarla birlikte açtıklarını belirten Arpacı, "Şimdiye kadar 18 bin öğrencimiz yararlandı ve bundan sonrada birçok öğrencimiz yararlanmaya devam edecek. Trafik bilincinin küçük yaşta gelişmesi gerekiyor. Çocuklarımız 5 ve 6 yaşlarında okul öncesinden 8. Sınıfa kadar devam ediyor. Trafik bilincinin yanında ilk yardım eğitimi alıyorlar. Yol geçiş haklarından sürüş tekniklerine kadar burada çocuklarımız bu bilgilerle aydınlanıyor.  Bu hafta karayolları güvenliği ve trafik haftası bu sebeple buradayız. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza başarılı bir hayat diliyorum” ifadelerine yer verdi.

                 Konuşmaların ardından Ayşekadın Anaokulu öğrencilerinin trafik haftası konulu gösterileri veliler tarafından ilgiyle izlendi. Görevli ekipler anaokulu öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çektirerek öğrencileri eğitim parkurunda trafik kuralları konusunda bilgilendirdi.

Burcu Temel